Opskrift: Sundt bananbrød med citron og kokos

0 0
Opskrift: Sundt bananbrød med citron og kokos

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
150 g dadler
150 g kokosmel
150 g mandelmel
100 g mandelsmør
100 g rosiner
2 æg
2 citroner, saft og skal
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
0.5 tsk. salt

Lækkert bananbrød uden sukker, uden gluten, uden animalsk fedtstof

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Bananbrød er vel egentlig en slags kage formet som et brød. Det smager vildt godt og vildt syndigt.

Det syndige skyldes normalt, at der er masser af smør og sukker i bananbrød. Somme tider også komælk. Og næsten altid hvidt hvedemel.

Heldigvis kan man sagtens erstatte alt det syndige med tilsvarende sunde ingredienser og stadig opnå et virkelig lækkert bananbrød.

Sødmen i dette sunde bananbrød kommer fra de modne bananer, fra dadler og fra kokosmel. Desuden skal der mandelmel i, og det er også en lille smule sødt. Bare rolig, det er rigeligt!

Melet i bananbrødet er som sagt en blanding af kokosmel og mandelmel. 0 gluten. Hvis du ikke har mandelmel, kan du køre mandler til groft mel i din foodprocessor.

De skønne smage opstår i kombinationen af råvarerne fra de varme lande: Bananer, citroner, kokos, dadler, kanel.

Der skal 100 g mandelsmør i bananbrødet. Du kan nemt selv lave det sunde, gode mandelsmør. Eller du kan købe det. Eller du kan erstatte det med kokosolie. Eller olivenolie. Eller rigtigt smør.

Nyd bananbrødet som en saftig, lækker kage. Eller som et fantastisk brød med råsyltet appelsinmarmelade, peanutbutter eller pålægschokolade.

Se også vores opskrifter på bananbrød med chokolade og rosiner og bananbrød med valnødder.

 

Ingredienser

Antal personer:
4 modne bananer
150 g dadler
150 g kokosmel
150 g mandelmel
100 g mandelsmør
100 g rosiner
2 æg
2 citroner, saft og skal
2 tsk. natron
2 tsk. kanel
0.5 tsk. salt
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Mos bananerne med en gaffel

2
Færdig

Skær de udstenede dadler i små stykker og kør til en ensartet masse i foodprocessoren med de to slags mel

3
Færdig

Rør alle ingredienser sammen til en lind dej

4
Færdig

Læg et stykke bagepapir i en brødform og hæld dejen i

5
Færdig

Bag bananbrødet 50 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn – de sidste 10 minutter måske dækket af stanniol eller bagepapir, så det ikke bliver svedent

6
Færdig

Lad brødet køle på en rist, før du serverer det

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Ovnbagt-laks-med-tamarind-honning-og-ingefær
forrige
Opskrift: Ovnbagt laks med tamarind, honning og ingefær
Stegt-lammeculotte-med-hvidloeg-og-rosmarin
næste
Opskrift: Stegt lammeculotte med rosmarin og hvidløg
Ovnbagt-laks-med-tamarind-honning-og-ingefær
forrige
Opskrift: Ovnbagt laks med tamarind, honning og ingefær
Stegt-lammeculotte-med-hvidloeg-og-rosmarin
næste
Opskrift: Stegt lammeculotte med rosmarin og hvidløg

Tilføj Din Kommentar