Ingredienser
-
4 modne bananer
-
150 g dadler
-
150 g kokosmel
-
150 g mandelmel
-
100 g mandelsmør
-
100 g rosiner
-
2 æg
-
2 citroner, saft og skal
-
2 tsk. natron
-
2 tsk. kanel
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Bananbrød er vel egentlig en slags kage formet som et brød. Det smager vildt godt og vildt syndigt.
Det syndige skyldes normalt, at der er masser af smør og sukker i bananbrød. Somme tider også komælk. Og næsten altid hvidt hvedemel.
Heldigvis kan man sagtens erstatte alt det syndige med tilsvarende sunde ingredienser og stadig opnå et virkelig lækkert bananbrød.
Sødmen i dette sunde bananbrød kommer fra de modne bananer, fra dadler og fra kokosmel. Desuden skal der mandelmel i, og det er også en lille smule sødt. Bare rolig, det er rigeligt!
Melet i bananbrødet er som sagt en blanding af kokosmel og mandelmel. 0 gluten. Hvis du ikke har mandelmel, kan du køre mandler til groft mel i din foodprocessor.
De skønne smage opstår i kombinationen af råvarerne fra de varme lande: Bananer, citroner, kokos, dadler, kanel.
Der skal 100 g mandelsmør i bananbrødet. Du kan nemt selv lave det sunde, gode mandelsmør. Eller du kan købe det. Eller du kan erstatte det med kokosolie. Eller olivenolie. Eller rigtigt smør.
Nyd bananbrødet som en saftig, lækker kage. Eller som et fantastisk brød med råsyltet appelsinmarmelade, peanutbutter eller pålægschokolade.
Se også vores opskrifter på bananbrød med chokolade og rosiner og bananbrød med valnødder.
Ingredienser
4 modne bananer | |
150 g dadler | |
150 g kokosmel | |
150 g mandelmel | |
100 g mandelsmør | |
100 g rosiner | |
2 æg | |
2 citroner, saft og skal | |
2 tsk. natron | |
2 tsk. kanel | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Mos bananerne med en gaffel |
2
Færdig
|
Skær de udstenede dadler i små stykker og kør til en ensartet masse i foodprocessoren med de to slags mel |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen til en lind dej |
4
Færdig
|
Læg et stykke bagepapir i en brødform og hæld dejen i |
5
Færdig
|
Bag bananbrødet 50 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn – de sidste 10 minutter måske dækket af stanniol eller bagepapir, så det ikke bliver svedent |
6
Færdig
|
Lad brødet køle på en rist, før du serverer det |