Opskrift: Gammeldags stuvet spidskål
med fløde og muskat

0 0
Opskrift: Gammeldags stuvet spidskål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 mellemstort spidskål
3 dl vand
1.5 tsk salt
30 g smør
3 spsk. mel
1 dl fløde
0.5 muskatnød, revet
Peber

Frikadeller og stuvet spidskål er klassisk mormormad fra øverste hylde

Tilhører:
  • Billig mad
  • Nem og hurtig mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Sovsen til en virkelig god omgang stuvet spidskål består blandt andet af smør og fløde, så det er ikke ligefrem slankemad, vi taler om. Der skal også masser af kogevand fra kålen i, men alligevel.

Hvis du vil spare på kalorierne, kan du bruge mælk i stedet for fløde. Og du kan spare endnu flere kalorier ved at ryste en jævning og piske i kogevandet i stedet for at lave en opbagning. Det er en glimrende løsning, men du får altså ikke den HELT rigtige mormoragtige smag og konsistens.

Til et mellemstort spidskål beregner vi 3 dl væske, 3 spsk. mel og 30 g smør. Hvis du skal lave et meget stort spidskålshoved, hedder det i stedet 4 dl væske, 4 spsk. mel og 40 g smør.

Stuvet spidskål er genialt tilbehør til frikadeller, medister, krebinetter og andre slags stegt svinekød.

Ingredienser

Antal personer:
1 mellemstort spidskål
3 dl vand
1.5 tsk salt
30 g smør
3 spsk. mel
1 dl fløde
0.5 muskatnød, revet
Peber
3 fra 27 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Fjern de grimmeste dækblade fra spidskålen, skær hovedet i halve og fjern stokken

2
Færdig

Skær de halve spidskål i 2 x 2 cm store firkanter

3
Færdig

Sæt vand og salt over at koge - og damp nu spidskålen under låg i 7-8 minutter

4
Færdig

Vend rundt på kålen undervejs, så al kål når at komme under vand

5
Færdig

Når kålen er faldet lidt sammen, men ikke helt blød, så hæld den i en sigte og gem kogevandet

6
Færdig

Smelt smørret i den tomme gryde og pisk melet ud i det

7
Færdig

Pisk 2 dl kogevand + fløde i lidt ad gangen, så sovsen hele tiden når at tykne

8
Færdig

Kog sovsen igennem 4-5 minutter ved lavt blus – nu tykner den mere

9
Færdig

Smag sovsen til med muskat, peber og evt. mere salt

10
Færdig

Vend kålen rundt i sovsen, varm hurtigt igennem og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pasta med italiensk tomatsovs
forrige
Opskrift: Pasta med italiensk tomatsovs
Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak
næste
Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak
Opskrift: Pasta med italiensk tomatsovs
forrige
Opskrift: Pasta med italiensk tomatsovs
Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak
næste
Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak

Tilføj Din Kommentar