Ingredienser
-
400 g pasta
-
2 spsk. olie
-
4 tykke skiver bacon
-
400 g kyllingefilet
-
3 fed hvidløg
-
3 løg
-
3 stængler blegselleri
-
3 gulerødder
-
2 spsk. citronsaft
-
2 spsk. karry
-
1.5 tsk. salt
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. gurkemeje
-
200 g cremefraiche 38%
-
200 g tomater
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Vi danskere elsker alle slags pastaretter. Vi guffer lystigt alt med kylling i. Vi har et næsten narkomanisk forhold til bacon. Og karry er blandt vores absolutte yndlingskrydderier.
Forestil dig så liiige en middagsret, hvor alle disse fire smagsfavoritter er samlet. Det kan simpelt hen ikke gå galt.
Bortset fra pastaen er tre af tingene jo allerede samlet i den verdensberømte club sandwich – kylling, bacon og karrysovs. Så vi er ikke det eneste folkefærd med smag for den uhellige treenighed.
Men hvis du med god samvittighed vil lokke familie og venner ombord i den dejlige pastaret, er det vist mest passende, at der også kommer en masse dejlige grøntsager i.
Vi foreslår hvidløg, løg, blegselleri, gulerødder, tomater og et drys persille på toppen. Men har du andre gode sager liggende i grøntsagsskuffen, så brug endelig dem: Spidskål, glaskål, blomkål, broccoli – kun manglende fantasi sætter grænserne her.
Ser listen over ingredienser uoverskuelig ud? Hvis den gør, så drop spidskommen, korianderfrø, kanel og gurkemeje – og tilføj en ekstra spsk. karry. De mange ekstra krydderier, som også indgår i en hjemmelavet karry, er ikke strengt nødvendige, men gør ’bare’ karrysmagen dybere og mere autentisk.
Ingredienser
400 g pasta | |
2 spsk. olie | |
4 tykke skiver bacon | |
400 g kyllingefilet | |
3 fed hvidløg | |
3 løg | |
3 stængler blegselleri | |
3 gulerødder | |
2 spsk. citronsaft | |
2 spsk. karry | |
1.5 tsk. salt | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. gurkemeje | |
200 g cremefraiche 38% | |
200 g tomater | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog pastaen efter anvisningen på pakken |
2
Færdig
|
Varm olien op på en pande og sprødsteg først det strimlede bacon - stil til side |
3
Færdig
|
Skær kyllingefileten i mundrette stykker og steg 4-5 minutter i baconfedtet - stil til side |
4
Færdig
|
Snit hvidløg i tynde skiver og de øvrige grøntsager i mundrette stykker |
5
Færdig
|
Steg grøntsagerne helt møre og blanke ved middelvarme på den samme pande - det tager mindst 10 minutter |
6
Færdig
|
Tilsæt citronsaften og steg, til den fordamper |
7
Færdig
|
Tilsæt krydderier og steg, til grøntsagerne er helt gule og duftende |
8
Færdig
|
Tilsæt cremefraiche og steg et par minutter, til halvdelen er fordampet |
9
Færdig
|
Tilsæt bacon, kylling, tomater skåret i mindre stykker og pastaen - varm godt igennem |
10
Færdig
|
Servér rygende varmt med et drys persille |