Opskrift: Rabarber-pavlova med jordbær
- og et pift ingefær

0 0
Opskrift: Rabarber-pavlova med jordbær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Bund
2 æggehvider
120 g sukker
1 tsk. majsmel
0.5 tsk. citronsaft
0.5 citron, den revne skal
Topping
500 g rabarber
150 g sukker
20 g ingefær, revet
2.5 dl piskefløde
16 jordbær

En af sommerhalvårets skønneste desserter

Ingredienser

  • Bund

  • Topping

Et par ord om vores opskrift

Del

Pavlova – opkaldt efter den russiske balletstjerne Anna Pavlova – er en dessert, hvor sprød marengs udgør bunden. Ovenpå kan lægges frisk frugt, bær og sødt skum af en art.

Se også vores opskrift på pavlova med 3 slags bær og mynte.

Australierne og newzealænderne er rygende uenige om, hvorvidt pavlova er opfundet i det ene eller andet land. Nogle amerikanere mener oven i købet, at desserten er skabt i USA.

Pyt! Oprindelsen er fuldkommen ligegyldig, for denne opskrift er pæredansk: Vi laver nemlig noget skønt skum ud af rabarberkompot og flødeskum, som placeres oven på marengsen, og øverst pynter vi med forårets dejligste DANSKE jordbær.

Du kan selvfølgelig bruges alle slags bær oven på din rabarber-pavlova. Og hvis du vil forkæle gæsternes smagsløg lidt ekstra, fremskaffer du en mousserende rød dessertvin og serverer iskold til. Mums!

Ingredienser

Antal personer:
Bund
2 æggehvider
120 g sukker
1 tsk. majsmel
0.5 tsk. citronsaft
0.5 citron, den revne skal
Topping
500 g rabarber
150 g sukker
20 g ingefær, revet
2.5 dl piskefløde
16 jordbær
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk ingredienserne til bunden sammen, så dejen bliver så stiv som muligt

2
Færdig

Lav 4 store marengs på en bageplade med bagepapir

3
Færdig

Bag 45 minutter i en 120 grader varm ovn og lad dem stå, til ovnen køler af

4
Færdig

Snit de rensede rabarber i ½ cm tynde skiver

5
Færdig

Kog rabarber med sukker og revet ingefær i 10 minutter uden låg, til rabarberne begynder at koge ud

6
Færdig

Lad rabarberkompotten dryppe af i en sigte i mindst 20 minutter - gerne i køleskabet

7
Færdig

Pisk fløden til skum, ikke for stift, ikke for flydende

8
Færdig

Bland rabarberkompot med flødeskum og smør rabarberskum på bundene

9
Færdig

Pynt med halve jordbær

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mumselækker jordbær daiquiri
forrige
Opskrift: Mumselækker strawberry daiquiri
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
næste
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
Opskrift: Mumselækker jordbær daiquiri
forrige
Opskrift: Mumselækker strawberry daiquiri
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe
næste
Opskrift: Sund vegetarisk persillesuppe

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here