Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne
med mandler, rosiner og havregryn

0 0
Opskrift: Rabarbertrifli à la moderne

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 spsk. græsk yoghurt
Rabarberkompot
200 g rabarber
50 g rørsukker
10 g ingefær, revet
Mandeldrys
3 spsk. mandler
3 spsk. lyse rosiner
3 spsk. havregryn
1 spsk. honning
1 tsk. kanel

En sundere rabarbertrifli, end mormor lavede

Ingredienser

  • Rabarberkompot

  • Mandeldrys

Et par ord om vores opskrift

Del

En rigtig, gammeldags rabarbertrifli, som mormor lavede den, er med makroner, portvin og rålækker råcreme. Det smager pragtfuldt, og hvis det er sådan en nærende sag, du er på udkig efter, finder du opskriften her.

Men somme tider er det jo også rart at kunne guffe en lækker dessert uden at ødelægge hele ugens kalorieregnskab. Her kommer rabarbertrifli à la moderne ind i billedet.

Vi erstatter makronerne med ristede mandler, rosiner og havregryn. Så får du lidt fibre og proteiner med i købet. Og i stedet for en råcreme fyldt med æg og piskefløde nøjes vi med et par spsk. græsk yoghurt, som giver triflien en frisk, rund smag.. Portvinen er helt ude (med mindre du vil nyde et glas til).

Husk at lave rabarberkompotten i god tid inden servering, for den skal jo lige nå at køle af.

Ingredienser

Antal personer:
6 spsk. græsk yoghurt
Rabarberkompot
200 g rabarber
50 g rørsukker
10 g ingefær, revet
Mandeldrys
3 spsk. mandler
3 spsk. lyse rosiner
3 spsk. havregryn
1 spsk. honning
1 tsk. kanel
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær de skyllede rabarber i ½ cm tynde skiver

2
Færdig

Kog med sukker og ingefær (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre – køl af

3
Færdig

Øs rabarberkompot i bunden af nogle pæne glas

4
Færdig

Hæld yoghurten ovenpå

5
Færdig

Hak mandler og rosiner groft og steg med havregryn, honning og kanel på en hed pande - havregrynene skal blive lysebrune

6
Færdig

Hæld mandeldrysset oven på yoghurten og servér triflien lun eller afkølet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Risnudler med hvidløgsrejer
forrige
Opskrift: Risnudler med hvidløgsrejer
Opskrift: Indiske fyldte peberfrugter vegetar
næste
Opskrift: Indiske fyldte peberfrugter vegetar
Opskrift: Risnudler med hvidløgsrejer
forrige
Opskrift: Risnudler med hvidløgsrejer
Opskrift: Indiske fyldte peberfrugter vegetar
næste
Opskrift: Indiske fyldte peberfrugter vegetar

2 Comments Skjul kommentarer

Hej spicies
Kan rabarberkompotten gemmes på atamon skyllet glas? – hvis man kun er 2 til dessert, men laver en større portion (så vi kan spise den igen i næste uge 🙂

Hej Christina

Rabarberkompot egner sig perfekt til opbevaring i atamonskyllede glas. Mindst en uge, sikkert mere. Kompotten kan også fryses, så lav hellere rigeligt.

Appetitlige hilsener fra The Spicies

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here