Ingredienser
-
6 spsk. græsk yoghurt
-
Rabarberkompot
-
200 g rabarber
-
50 g rørsukker
-
10 g ingefær, revet
-
Mandeldrys
-
3 spsk. mandler
-
3 spsk. lyse rosiner
-
3 spsk. havregryn
-
1 spsk. honning
-
1 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
En rigtig, gammeldags rabarbertrifli, som mormor lavede den, er med makroner, portvin og rålækker råcreme. Det smager pragtfuldt, og hvis det er sådan en nærende sag, du er på udkig efter, finder du opskriften her.
Men somme tider er det jo også rart at kunne guffe en lækker dessert uden at ødelægge hele ugens kalorieregnskab. Her kommer rabarbertrifli à la moderne ind i billedet.
Vi erstatter makronerne med ristede mandler, rosiner og havregryn. Så får du lidt fibre og proteiner med i købet. Og i stedet for en råcreme fyldt med æg og piskefløde nøjes vi med et par spsk. græsk yoghurt, som giver triflien en frisk, rund smag.. Portvinen er helt ude (med mindre du vil nyde et glas til).
Husk at lave rabarberkompotten i god tid inden servering, for den skal jo lige nå at køle af.
Ingredienser
6 spsk. græsk yoghurt | |
Rabarberkompot |
|
200 g rabarber | |
50 g rørsukker | |
10 g ingefær, revet | |
Mandeldrys |
|
3 spsk. mandler | |
3 spsk. lyse rosiner | |
3 spsk. havregryn | |
1 spsk. honning | |
1 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de skyllede rabarber i ½ cm tynde skiver |
2
Færdig
|
Kog med sukker og ingefær (uden vand!) i ca. 5-10 minutter, til rabarberne er akkurat møre – køl af |
3
Færdig
|
Øs rabarberkompot i bunden af nogle pæne glas |
4
Færdig
|
Hæld yoghurten ovenpå |
5
Færdig
|
Hak mandler og rosiner groft og steg med havregryn, honning og kanel på en hed pande - havregrynene skal blive lysebrune |
6
Færdig
|
Hæld mandeldrysset oven på yoghurten og servér triflien lun eller afkølet |
2 Comments Skjul kommentarer
Hej spicies
Kan rabarberkompotten gemmes på atamon skyllet glas? – hvis man kun er 2 til dessert, men laver en større portion (så vi kan spise den igen i næste uge 🙂
Hej Christina
Rabarberkompot egner sig perfekt til opbevaring i atamonskyllede glas. Mindst en uge, sikkert mere. Kompotten kan også fryses, så lav hellere rigeligt.
Appetitlige hilsener fra The Spicies