Ingredienser
-
500 g rabarber
-
110 g sukker
-
300 g græsk yoghurt
-
Kokosgranola
-
1 dl havregryn
-
1 dl mandler, grofthakket
-
1 dl kokosmel
-
3 spsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Om foråret, når rabarberne er i sæson, har du muligheden for at lave et væld af skønne desserter, kager og drinks. Der er næsten ingen grænser for, hvilke lækkerier der kan fremtrylles af de syrlige, røde stængler med den komplekse smag.
Se vores opskrifter på rabarbertrifli, klassiske rabarbermuffins og rabarber mojito.
Rabarberyoghurt smager præcis lige så dejligt, som det lyder. Når den kraftige rabarberkompot røres op med græsk yoghurt, bliver smagen mild og syrligt-sød på den helt rigtige måde. Konsistensen er cremet og lækker.
Som indslag på forårets morgenmads- og brunchmenuer er rabarberyoghurt et sikkert hit. Faktisk smager rabarberyoghurt så fortryllende, at den også sagtens kan bruges til dessert.
Du kan drysse alt muligt på rabarberyoghurt. Knuste makroner, kammerjunker, din yndlingsmysli. Men hvorfor ikke lave en lynhurtig crunchy kokosgranola, der giver et skønt knas – det tager højst 10 minutter.
Både rabarberyoghurt og kokosgranola skal laves senest et par timer før servering (eller fx dagen før). Begge dele skal nemlig lige nå at køle af.
Servér gerne rabarberyoghurt med kokosgranola af høje glas. Det ser mere elegant ud end serveringsskåle.
Ingredienser
500 g rabarber | |
110 g sukker | |
300 g græsk yoghurt | |
Kokosgranola |
|
1 dl havregryn | |
1 dl mandler, grofthakket | |
1 dl kokosmel | |
3 spsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede rabarber i 2 cm stykker, bland med sukkeret i en gryde og steg ved middelhøj varme uden låg |
2
Færdig
|
Efter 3-7 minutter begynder rabarberne at blive bløde - sluk straks for varmen, læg låg på gryden og lad rabarberne mørne færdig i gryden - køl af |
3
Færdig
|
Gem lidt af rabarberkompotten med hele stykker rabarber til at lægge i bunden af serveringsglassene |
4
Færdig
|
Blend eller mos resten af rabarberkompotten helt fint og rør sammen med yoghurten |
5
Færdig
|
På en tør pande steger du havregryn og mandelstykker, til havregrynene begynder at blive let lysebrune |
6
Færdig
|
Tilsæt kokosmel og honning og steg med 1-2 minutter - hæld straks granolaen over på en flad tallerken, hvor den kan køle af i ét lag |
7
Færdig
|
Anret i pæne portionsglas med lidt rabarberkompot nederst, rabarberyoghurt ovenpå og et solidt drys kokosgranola på toppen |