Ingredienser
-
Rabarbersaft
-
1 kg rabarber
-
8 dl vand
-
200 g sukker
-
0.5 citron, i skiver
-
20 g ingefær, revet
-
Drink
-
1.5 dl rabarbersaft
-
5 cl hvid rom
-
1 spsk. limesaft
-
5 mynteblade
-
Is, masser
Et par ord om vores opskrift
Forårets sunde, sure rabarberstængler egner sig helt fantastisk godt til at lave sjove drinks og cocktails af. Vi har før lavet en vidunderlig rabarberdrink med vodka og citron. Men rabarber er også genialt i hele verdens yndlingsdrink: Mojito.
En traditionel mojito laves af hvid rom, lime, rørsukker og mynte, der toppes op med danskvand.
I en rabarber mojito erstatter vi rørsukker og danskvand med rabarbersaft. Og i stedet for at mose myntebladene for at trække smag ud af dem, ja, så blender vi hele balladen med en skovlfuld is. Det er superlet og giver en smuk, lyserød og skummende drink, der smager af både rabarber og mynte.
Rabarber mojito er en perfekt velkomstdrink, der uvilkårligt sætter stemningen i vejret. Er der børn med i selskabet, skal de naturligvis også have en rabarber mojito – bare uden rom.
Rabarbersaften, der skal i drinken, er hurtig og let at lave. Kog den et par timer, før gæsterne kommer, så saften kan nå at køle af. Rabarbersnasket, der bliver til overs, når du har siet saften, smager godt på en portion yoghurt.
Der bliver til 6 drinks af denne portion rabarbersaft.
Som snack til rabarber mojito kan du fx servere en skål hjemmelavede saltede mandler eller peanuts.
Ingredienser
Rabarbersaft |
|
1 kg rabarber | |
8 dl vand | |
200 g sukker | |
0.5 citron, i skiver | |
20 g ingefær, revet | |
Drink |
|
1.5 dl rabarbersaft | |
5 cl hvid rom | |
1 spsk. limesaft | |
5 mynteblade | |
Is, masser |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de rensede rabarber i tynde skiver |
2
Færdig
|
Hæld alle ingredienser til saft i en gryde og kog 20 minutter |
3
Færdig
|
Lad trække 20 minutter og si så saften |
4
Færdig
|
Til drink blender du alle ingredienser, til det hele skummer |
5
Færdig
|
Servér af smukke glas |