Ingredienser
-
1 stor aubergine
-
0.5 spsk. salt
-
6 spsk. olivenolie
-
1 stor fennikel
-
4 løg
-
4 fed hvidløg
-
400 g tomater
-
2 peberfrugter
-
2 spsk. rosmarin, finthakket
-
1 tsk. salt
-
Peber
Et par ord om vores opskrift
En vellykket ratatouille tager tid at lave, så er det sagt. Selvfølgelig kan du ‘snyde’ og springe nogle processer over (fx ved at tilberede alle grøntsagerne på én gang), men retten bliver bare ikke lige så lækker og nuanceret i smagen.
Når du steger grøntsagerne hver for sig – og bagefter koger dem sammen – opnår du at lave en gryderet, hvor hver enkelt ingrediens fremstår i sin fulde ret. Og hvor man alligevel føler, at man spiser en godt sammenkogt ret. Det kan næsten sammenlignes med en flok dygtige solister, der spiller i orkester sammen.
En rigtig sydfransk ratatouille indeholder blandt andet løg, hvidløg, peberfrugt, aubergine, tomater – og squash. I denne opskrift har vi skiftet squashen ud med fennikel, og det har bestemt ikke gjort retten dårligere.
Du kan servere ratatouille varm eller kold, som en enkel frokostret med flutes eller som tilbehør til alt muligt kød og fisk. Fx ovnstegt kylling med hvidløgssmør.
Ingredienser
1 stor aubergine | |
0.5 spsk. salt | |
6 spsk. olivenolie | |
1 stor fennikel | |
4 løg | |
4 fed hvidløg | |
400 g tomater | |
2 peberfrugter | |
2 spsk. rosmarin, finthakket | |
1 tsk. salt | |
Peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær auberginen i grove stykker og bland med 0,5 spsk. salt - det trækker vandet ud |
2
Færdig
|
Skær fennikel, løg og hvidløg i grove stykker og steg blanke i 2 spsk. olie på en pande (10 minutter) |
3
Færdig
|
Hæld fennikel, løg og hvidløg over i en tykbundet gryde sammen med 2 spsk. olie, de groftskårne tomater og krydderier - lad simre ved ganske svag varme under låg |
4
Færdig
|
Skær peberfrugter i grove stykker og steg 5-10 minutter på den stadig fedtede pande, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden |
5
Færdig
|
Vrid vandet ud af auberginestykkerne og steg på panden i 2 spsk. olie, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden |
6
Færdig
|
Rør det hele godt sammen og lad småsimre under låg i 30 minutter |