Opskrift: Ratatouille med fennikel
- aubergine, friske tomater og rosmarin

0 0
Opskrift: Ratatouille med fennikel

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
0.5 spsk. salt
6 spsk. olivenolie
1 stor fennikel
4 løg
4 fed hvidløg
400 g tomater
2 peberfrugter
2 spsk. rosmarin, finthakket
1 tsk. salt
Peber

Prøv fennikel i ratatouille i stedet for squash – det smager mindst lige så godt

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En vellykket ratatouille tager tid at lave, så er det sagt. Selvfølgelig kan du ‘snyde’ og springe nogle processer over (fx ved at tilberede alle grøntsagerne på én gang), men retten bliver bare ikke lige så lækker og nuanceret i smagen.

Når du steger grøntsagerne hver for sig – og bagefter koger dem sammen – opnår du at lave en gryderet, hvor hver enkelt ingrediens fremstår i sin fulde ret. Og hvor man alligevel føler, at man spiser en godt sammenkogt ret. Det kan næsten sammenlignes med en flok dygtige solister, der spiller i orkester sammen.

En rigtig sydfransk ratatouille indeholder blandt andet løg, hvidløg, peberfrugt, aubergine, tomater – og squash. I denne opskrift har vi skiftet squashen ud med fennikel, og det har bestemt ikke gjort retten dårligere.

Du kan servere ratatouille varm eller kold, som en enkel frokostret med flutes eller som tilbehør til alt muligt kød og fisk. Fx ovnstegt kylling med hvidløgssmør.

Ingredienser

Antal personer:
1 stor aubergine
0.5 spsk. salt
6 spsk. olivenolie
1 stor fennikel
4 løg
4 fed hvidløg
400 g tomater
2 peberfrugter
2 spsk. rosmarin, finthakket
1 tsk. salt
Peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær auberginen i grove stykker og bland med 0,5 spsk. salt - det trækker vandet ud

2
Færdig

Skær fennikel, løg og hvidløg i grove stykker og steg blanke i 2 spsk. olie på en pande (10 minutter)

3
Færdig

Hæld fennikel, løg og hvidløg over i en tykbundet gryde sammen med 2 spsk. olie, de groftskårne tomater og krydderier - lad simre ved ganske svag varme under låg

4
Færdig

Skær peberfrugter i grove stykker og steg 5-10 minutter på den stadig fedtede pande, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden

5
Færdig

Vrid vandet ud af auberginestykkerne og steg på panden i 2 spsk. olie, til de falder lidt sammen og tager farve - hæld over i gryden

6
Færdig

Rør det hele godt sammen og lad småsimre under låg i 30 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak
forrige
Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak
Opskrift: Gammeldags solbærsyltetøj
næste
Opskrift: Gammeldags solbærsyltetøj
Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak
forrige
Opskrift: En himmelsk Saint Paul, tak
Opskrift: Gammeldags solbærsyltetøj
næste
Opskrift: Gammeldags solbærsyltetøj

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here