Ingredienser
-
250 g markchampignon
-
3 spsk. olivenolie
-
1 tsk. salt
-
2 fed hvidløg
-
1 spsk. æbleeddike
-
200 g frisk spinat
-
200 g cherrytomater
-
1 bdt. forårsløg
-
Desuden
-
250 g ravioli
-
Kuvertbrød
Et par ord om vores opskrift
Ravioli er pastapuder fyldt med forskellige lækkerier. Det kan for eksempel være spinat og ricotta, skinke og ost eller soltørrede tomater og ricotta. Det var sidstnævnte slags, vi havde fået fat på (mums!) – men du kan bruge hvilken som helst slags ravioli i denne ret. Eller tortellini for den sags skyld.
Se også vores tortillinisalat med broccoli.
Ud over ravioli skal du have fingre i nogle pæne markchampignoner, frisk spinat, smagfulde tomater og forårsløg. Hvidløg, olivenolie, æbleeddike og salt har du vel i huset?
Erstat gerne dansk æbleeddike med italiensk hvid balsamico, hvis du har mulighed for det.
Ideen er nu at stege vandet ud af champignonerne, så svampesmagen bliver mere koncentreret (det tager et kvarters tid). Herefter steger du hvidløg og spinat et par minutter, tilsætter tomater og forårsløg til allersidst, og blander det hele med raviolien.
Sværere er det ikke at lave en let, italiensk gourmet-ret, hvor hver af de skønne ingredienser smager tydeligt igennem. Servér gerne godt brød til, fx hjemmebagt italiensk ciabattabrød.
Ingredienser
250 g markchampignon | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. salt | |
2 fed hvidløg | |
1 spsk. æbleeddike | |
200 g frisk spinat | |
200 g cherrytomater | |
1 bdt. forårsløg | |
Desuden |
|
250 g ravioli | |
Kuvertbrød |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rens champignonerne, skær i kvarte og steg ved middelvarme i olie og salt, til svampene er skrumpet meget - det tager ca. 15 minutter |
2
Færdig
|
Stil svampene til side og steg nu finthakket hvidløg på samme pande, til hvidløgsstykkerne lige begynder at tage farve |
3
Færdig
|
Hæld eddiken over og lad den fordampe |
4
Færdig
|
Hæld spinaten ved og steg, til den falder sammen |
5
Færdig
|
Tilsæt halverede cherrytomater og forårsløg skåret i 1 cm stykker - steg med 2 minutter og tilsæt nu champignonerne |
6
Færdig
|
Imens har du kogt raviolien efter anvisningerne på pakken - det tager sjældent mere end 2-4 minutter |
7
Færdig
|
Bland ravioli og grøntsager og servér straks med godt brød til |