Ingredienser
-
1 kg kød
-
0.5 flaske rødvin
-
1 spsk. olie
-
2 tsk. krydderi efter eget valg
-
2 tsk. salt
-
15 peberkorn
Et par ord om vores opskrift
Rødvin er en fantastisk marinade til kød af enhver art: Okse, kalv, gris, lam, vildt, fjerkræ… Syren i vinen får kødet til at mørne, og vinens mange smagsstoffer giver kødets overflade en pragtfuld smag uden at dominere fuldkommen.
Men! Det siger sig selv, at hvis du vælger en billig, sur vin, vil det også kunne smages i kødet. Brug kun vin, du selv kan finde på at drikke.
Og her kommer det store clou: Rødvinsmarinaden består kun af … rødvin! De øvrige smage – salt, peber, timian, rosmarin etc. – tilsætter du først efter marineringen. Det er ikke bare nemt, det giver også langt renere smage af henholdsvis kød, rødvin og krydderier.
Fortæl os, hvad du synes om opskriften. Både ros og ris modtages med kyshånd. Klik på kommentarfeltet herunder og skriv din (k)ærlige mening.
Ingredienser
1 kg kød | |
0.5 flaske rødvin | |
1 spsk. olie | |
2 tsk. krydderi efter eget valg | |
2 tsk. salt | |
15 peberkorn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anbring kødet i en frysepose og hæld rødvinen ved |
2
Færdig
|
Lad kødet marinere 24 timer i køleskab - vend posen et par gange undervejs |
3
Færdig
|
Rødvinen kan du nu bruge til en rødvinssovs (sauce bordelaise) – eller kassere |
4
Færdig
|
Dup kødet tørt og smør det med olie |
5
Færdig
|
Knus krydderierne til pulver og smør kødet ind i det |
6
Færdig
|
Steg eller grill kødet, som du ønsker |