Ingredienser
-
Oksekødsboller
-
400 g hakket oksekød
-
1 æg
-
1 tsk. knust allehånde
-
1 tsk. salt, peber
-
1.5 l bouillon
-
Sellerisuppe
-
1 knoldselleri
-
600 g kartofler
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. æbleeddike
-
2 spsk. timian
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
5 spsk. cremefraiche 18%
Et par ord om vores opskrift
Som bekendt er knoldselleri grøntsagen, der giver en markant smag i flere af de gode supper, vi danskere spiser i vinterhalvåret. Blandt andet oksekødssuppe, gule ærter og hønsekødsuppe.
Mindre kendt er det, at den vanvittigt sunde selleri – der er fyldt med vitaminer og nyttige kostfibre – også sagtens kan spille hovedrollen i sin egen suppe.
En helt basal sellerisuppe består typisk af selleri, kartofler, løg, timian og bouillon. Egentlig kan du bare koge disse få ingredienser i 15-20 minutter og stikke en stavblender i, så står du med en glimrende suppe.
Meeen, selv en god suppe kan ofte blive endnu bedre…
En smule cremefraiche og et par spiseskefulde æbleeddike giver de tunge grøntsager et let og tiltrængt modspil, som pirrer smagsløgene og får solen til at skinne over retten.
En håndfuld krydrede oksekødsboller tilfører et strejf af luksus til den billige, sunde suppe. Ud over at smage vidunderligt er kødbollerne en god måde at få det protein, kroppen har brug for hver dag.
Disse kødboller er utroligt lette at lave: Du rører simpelt bare hakket kød, æg, allehånde, salt og peber sammen (det tager 2 minutter), former dem som små kødboller og smider i kogende bouillon. 5 minutter efter står du med en skålfuld af de dejligste, let tørre kødboller, der smager dybt af oksekød og allehånde (medisterkrydderiet).
At kødbollerne er en smule tørre er kun et plus sammen med den meget cremede sellerisuppe.
Skal det være ekstra festligt, serverer du en pose franske kartofler til. Det giver knas og glade dage.
Ingredienser
Oksekødsboller |
|
400 g hakket oksekød | |
1 æg | |
1 tsk. knust allehånde | |
1 tsk. salt, peber | |
1.5 l bouillon | |
Sellerisuppe |
|
1 knoldselleri | |
600 g kartofler | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. æbleeddike | |
2 spsk. timian | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
5 spsk. cremefraiche 18% |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til kødboller sammen (minus bouillon) og form til små kugler på 1,5 cm i diameter |
2
Færdig
|
Anbring kødbollerne i den småkogende bouillon og lad koge ca. 5 minutter, til alle kødbollerne flyder ovenpå |
3
Færdig
|
Fisk kødbollerne op af bouillonen med en hulske og stil til side |
4
Færdig
|
I bouillonen hælder du nu grøntsagerne, der er renset og snittet i små stykker, samt de øvrige ingredienser (minus cremefraiche) |
5
Færdig
|
Småkog under låg i 15 minutter, tag af ilden og tilføj cremefraiche |
6
Færdig
|
Blend eller stavblend sellerisuppen, til den har en jævn konsistens |
7
Færdig
|
Hæld kødbollerne i suppen og servér straks |