Ingredienser
-
3 cl cognac eller brandy
-
3 cl Cointreau
-
2 cl citronsaft
-
5 cl iskold danskvand
Et par ord om vores opskrift
Sidecar er en af de klassiske cocktails, der er opfundet for over 100 år siden og drukket af generationer af livsnydere før os.
Historien om Sidecar er pudsig, men givetvis en myte fra ende til anden. Drinken skal være (op)fundet af en amerikansk kaptajn i hæren, der var udstationeret i Paris under Første Verdenskrig – og opkaldt efter sidevognen på hans motorcykel.
Drinkens bestanddele er ret logiske, for hvad drak man meget af i Frankrig those days? Cognac og Cointreau, naturellement.
Gennem tiden har både engelske og amerikanske bartendere dog hævdet, at det var dem, der opfandt Sidecar. Det kan vi i princippet være ligeglade med, ikke sandt?
Og så alligevel ikke. For der er nemlig opstået to skoler, som hver især påstår, at DERES blandingsforhold er det korrekte.
Før vi kommer til de to skoler, så tillad os en helt personlig kommentar: Uanset hvilken skole du vælger at følge, bliver det en ret intens cocktail. Enten meget syrlig eller meget stærk.
Derfor har vi på Spicy Twists cocktailredaktion lavet vores egen version, som er en del mildere og minder mere om de drinks, man drikker nu om dage. Vi respekterer, at der ikke skal is i en Sidecar, men vi har til gengæld tilføjet et pænt skvæt iskold danskvand. Et voilà, pludselig kan alle drikke en Sidecar.
Men tilbage til de oprindelige opskrifter:
“Den franske skole” (syrlig)
- 3 cl cognac
- 3 cl Cointreau
- 3 cl citronsaft
“Den engelske skole” (stærk)
- 5 cl cognac
- 2 cl Cointreau
- 2 cl citronsaft
For begge varianter gælder: Shaken, not stirred.
Kigger du hos andre drinkentusiaster, kan du finde flere vidt forskellige bud på det optimale blandingsforhold i en Sidecar. Vores råd er: Følg din personlige smag og din sunde fornuft.
Lad os lige på falderebet forvirre begreberne totalt: I stedet for cognac har vi brugt en god spansk brandy. Og hvorfor ikke? Vores Sidecar er alligevel helt sin egen.
Ingredienser
3 cl cognac eller brandy | |
3 cl Cointreau | |
2 cl citronsaft | |
5 cl iskold danskvand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Ryst alle ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Servér af et pænt glas |
3
Færdig
|
Skål |