Ingredienser
-
1 kg nye kartofler
-
25 g smør
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
8 æg
-
1 spsk. hakket løvstikke, persille eller timian
-
1 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Kartoffelomelet, kartoffelpandekage, spansk omelet, tortilla… lækkert barn har mange navne.
Kald retten, hvad du vil. Vi taler i hvert fald om friskkogte, nye kartofler – løg og hvidløg, der er stegt blanke i smør – og piskede æg med krydderier, som samler det hele på en hed pande.
Hold nu op, hvor smager det bare godt. En fuldkommen vanedannende kartoffelret, der sagtens kan fungere som hovedret med en god salat til, fx en spidskålssalat med æble og blåbær. Kartoffelomelet er også dejlig som frokostret eller skåret i tyndere skiver som tapas.
Du kan selvfølgelig udskifte de nye kartofler med knapt så nye kartofler, hvis du ikke har mulighed for at lave din kartoffelomelet i sæsonen. Du kan også udskifte chiliflager med et par vrid peber fra kværnen. Og i stedet for løvstikke kan du bruge den dobbelte mængde persille. Eller timian.
Stegeskorpen er vigtig i denne kartoffelomelet. Derfor skal den helst vendes to gange, og det er lettest, hvis du har en sliplet-pande med låg. Hvis du ikke ejer sådan én, kan du ty til en kartoffelomelet i ovn: Hæld æggemassen med kogte kartofler og stegte løg på et stykke bagepapir i et ovnfast fad og giv den 25 minutter ved 200 grader.
Se også vores opskrift på spansk tortilla i ovn.
Ingredienser
1 kg nye kartofler | |
25 g smør | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
8 æg | |
1 spsk. hakket løvstikke, persille eller timian | |
1 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem 5-6 minutter |
2
Færdig
|
Smelt smørret på din sliplet-pande og steg grofthakket løg og hvidløg blanke |
3
Færdig
|
Pisk æggene med krydderurt og krydderier |
4
Færdig
|
Vend de let kogte kartofler og stegte løg/hvidløg i æggemassen |
5
Færdig
|
Hæld det hele tilbage på panden, læg låg på og steg 10 minutter ved middelvarme |
6
Færdig
|
Vend omeletten ved hjælp af låget og steg 8 minutter på den anden side |
7
Færdig
|
Vend omeletten igen og servér rygende varm |