Opskrift: Sommerlig kartoffelomelet
med nye kartofler, løg og hvidløg

0 0
Opskrift: Sommerlig kartoffelomelet

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg nye kartofler
25 g smør
2 løg
2 fed hvidløg
8 æg
1 spsk. hakket løvstikke, persille eller timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager

Spaniere ville nok kalde denne lækkerbisken for en tortilla

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kartoffelomelet, kartoffelpandekage, spansk omelet, tortilla… lækkert barn har mange navne.

Kald retten, hvad du vil. Vi taler i hvert fald om friskkogte, nye kartofler – løg og hvidløg, der er stegt blanke i smør – og piskede æg med krydderier, som samler det hele på en hed pande.

Hold nu op, hvor smager det bare godt. En fuldkommen vanedannende kartoffelret, der sagtens kan fungere som hovedret med en god salat til, fx en spidskålssalat med æble og blåbær. Kartoffelomelet er også dejlig som frokostret eller skåret i tyndere skiver som tapas.

Du kan selvfølgelig udskifte de nye kartofler med knapt så nye kartofler, hvis du ikke har mulighed for at lave din kartoffelomelet i sæsonen. Du kan også udskifte chiliflager med et par vrid peber fra kværnen. Og i stedet for løvstikke kan du bruge den dobbelte mængde persille. Eller timian.

Stegeskorpen er vigtig i denne kartoffelomelet. Derfor skal den helst vendes to gange, og det er lettest, hvis du har en sliplet-pande med låg. Hvis du ikke ejer sådan én, kan du ty til en kartoffelomelet i ovn: Hæld æggemassen med kogte kartofler og stegte løg på et stykke bagepapir i et ovnfast fad og giv den 25 minutter ved 200 grader.

Se også vores opskrift på spansk tortilla i ovn.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg nye kartofler
25 g smør
2 løg
2 fed hvidløg
8 æg
1 spsk. hakket løvstikke, persille eller timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartoflerne i mundrette stykker og kog dem 5-6 minutter

2
Færdig

Smelt smørret på din sliplet-pande og steg grofthakket løg og hvidløg blanke

3
Færdig

Pisk æggene med krydderurt og krydderier

4
Færdig

Vend de let kogte kartofler og stegte løg/hvidløg i æggemassen

5
Færdig

Hæld det hele tilbage på panden, læg låg på og steg 10 minutter ved middelvarme

6
Færdig

Vend omeletten ved hjælp af låget og steg 8 minutter på den anden side

7
Færdig

Vend omeletten igen og servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Jordbæris af skyr
forrige
Opskrift: Jordbæris af skyr
Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)
Opskrift: Jordbæris af skyr
forrige
Opskrift: Jordbæris af skyr
Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)
næste
Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)

Tilføj Din Kommentar