Ingredienser
-
600 g laks
-
2.5 dl soya
-
25 g ingefær, revet
-
1 citron, den revne skal
-
1 lime, den revne skal
-
2 spsk. hvidvin
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Laks er danskernes favoritfisk. Her er masser af smukt, lyserødt, regulært kød, som regel uden ben, og smagen er mild og venlig. Og så er laks oven i købet utroligt sundt, fyldt med omega 3-fedtsyrer og andre gode sager.
Det er muligt, at laks er en nordisk specialitet – men en asiatisk inspireret marinade klæder i dén grad den rare fisk. Soya, ingefær og citrusskal fjerner fuldstændigt det fede og det fade, som jo også kendetegner laks.
Soyamarineret ovnbagt laks kan bruges både som forret og hovedret med en god kartoffelsalat og fennikelsalat med pastis. Du kan også bruge laksen som en af retterne på en større buffet ved selskabelige lejligheder.
Ingredienser
600 g laks | |
2.5 dl soya | |
25 g ingefær, revet | |
1 citron, den revne skal | |
1 lime, den revne skal | |
2 spsk. hvidvin | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri laksen for skind |
2
Færdig
|
Læg laksen i en frysepose med de øvrige ingredienser |
3
Færdig
|
Marinér i mindst 2 timer, gerne meget mere |
4
Færdig
|
Kassér marinaden, læg laksen i et smurt ovenfast fad og bag den 15 minutter i en 225 grader varm ovn |