Ingredienser
-
100 g sukker
-
100 g blødt smør
-
100 g mandler
-
100 g mel
-
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
Et par ord om vores opskrift
I hundredvis af år har vi i Danmark haft en tradition for at bage bjerge af småkager til jul og gemme i tætsluttende dåser, så der altid var noget at byde uventede (og især indbudte) gæster.
Vi har krydret småkagerne med vanilje, kanel og andre hyggelige krydderier, og disse smage og dufte forbinder vi stadig med jul.
Men egentlig er det synd kun at bage småkager til jul. Hvor tit har du ikke brug for at servere (eller selv nyde) noget sødt til kaffen eller teen resten af året?
Her kommer specier ind i billedet. For specier smager dejligt af smør og vanilje, de er bløde og venlige, og de egner sig uden tvivl til at spise i alle årets 12 måneder. Egentlig burde vi alle sammen spise nogle flere specier.
Denne opskrift på specier med mandler opstod, da Spicy Twist ville eksperimentere med vaniljekranse. Men dejen blev for flydende, kransene flød ud i ovnen – og det viste sig overraskende nok, at de flade småkager smagte meget bedre end vaniljekranse!! Pludselig gik det op for os, at vi ved et tilfælde var faldet over den perfekte opskrift på specier med mandler.
Ingredienser
100 g sukker | |
100 g blødt smør | |
100 g mandler | |
100 g mel | |
1 tsk. vaniljepulver (uden sukker) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk sukker og smør grundigt sammen |
2
Færdig
|
Kør mandler til groft mel i en foodprocessor |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen |
4
Færdig
|
Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt småkager ud (4 cm i diameter) på en bageplade beklædt med bagepapir |
5
Færdig
|
Bag 10-15 minutter midt en 180 grader varm ovn, til specierne er let lysebrune |
6
Færdig
|
Køl af på en bagerist og opbevar i en kagedåse |