Ingredienser
-
Bagt græskar
-
1 hokkaido græskar
-
2 spsk. citronsaft
-
3 spsk. olie
-
2 tsk. fennikelfrø, knust
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
Soyastegt kylling
-
3 spsk. olie
-
600 g kyllingebryst
-
15 peberkorn, knust
-
0.25 dl soya
-
Ingefærdressing
-
0.5 dl soya
-
0.5 dl olie
-
1 lime, saften
-
20 g frisk ingefær, revet
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. sukker
-
1 tsk. chiliflager
-
Spidskålssalat
-
2 rødløg
-
2 æbler
-
1 spidskål
-
1 pomelo
-
Mynte til pynt
Et par ord om vores opskrift
Her kommer opskriften på, hvordan du forvandler din spidskålssalat til hele middagens omdrejningspunkt. Det handler naturligvis om at blande noget spændende og mættende fyld ned i skålen med sprød spidskål.
Om efteråret er bagt græskar (hokkaido) oplagt at proppe i salater. Det smager godt, er let at lave, koster kun lidt og mætter uden at fede. Et par gode, syrlige æbler ligger også lige til højrebenet.
Har du prøvet pomelo i dine salater? Pomelo ligner grapefrugt, men er overhovedet ikke sur i smagen, kun frisk og saftig. Hvis du ikke lige kan få fingre i en pomelo, så brug gerne appelsiner eller netop grapefrugt i stedet.
Stegt kyllingebryst gør det ud for kød i dagens salat. Du kan også bruge kalkun eller strimlet svinekød.
Dressingen smager af Asien: Kombinationen af ingefær, hvidløg, chili, lime, sukker og soya er vildt lækker sammen med de øvrige, lidt fade salatingredienser. Krydret, syrligt, sødt, salt og lidt stærkt.
Som tilbehør til denne dejligt fyldige madsalat kan du med stor succes servere små, lækre sesamkartofler.
Ingredienser
Bagt græskar |
|
1 hokkaido græskar | |
2 spsk. citronsaft | |
3 spsk. olie | |
2 tsk. fennikelfrø, knust | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
Soyastegt kylling |
|
3 spsk. olie | |
600 g kyllingebryst | |
15 peberkorn, knust | |
0.25 dl soya | |
Ingefærdressing |
|
0.5 dl soya | |
0.5 dl olie | |
1 lime, saften | |
20 g frisk ingefær, revet | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. sukker | |
1 tsk. chiliflager | |
Spidskålssalat |
|
2 rødløg | |
2 æbler | |
1 spidskål | |
1 pomelo | |
Mynte til pynt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl græskarret, flæk det og skrab kerner og snask ud |
2
Færdig
|
Skær græskarret ud i grove stykker og vend med citron, olie og krydderier |
3
Færdig
|
Bag græskarstykkerne 17-18 minutter på et stykke bagepapir midt i en 200 g varm ovn |
4
Færdig
|
Varm olien op på en pande, skær kyllingen i tynde skiver og steg 8-10 minutter med peber og soya |
5
Færdig
|
Rør ingredienserne til dressingen sammen |
6
Færdig
|
Skær rødløg og æbler i tynde både og bland ned i dressingen, så det kan trække, mens du snitter spidskål og fileterer pomeloen |
7
Færdig
|
Bland alting sammen på et pænt fad og pynt med friske mynteblade |