Ingredienser
-
Sprængt kylling
-
1 kylling
-
200 g fint salt
-
50 g sukker
-
1.3 l vand
-
Kartoffelsalat
-
1 kg små kartofler
-
200 g rosenkål
-
200 g cherrytomater
-
1 rødløg
-
Persilledressing
-
1 bdt. persille
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 dl vand
-
1 citron, den revne skal
-
2 spsk. citronsaft
-
1 tsk. salt, peber
-
1 fed hvidløg
Et par ord om vores opskrift
Som alt andet sprængt kød smager sprængt kylling vidunderligt. Det letsaltede kyllingekød bliver mørere, saftigere og får en dybere smag – ja, det er, som om sprængningen får det skønne kræ op at flyve igen.
At sprænge kylling (og alt muligt andet kød) er pærelet. Det kræver bare salt, sukker, vand – og tid! Kødet skal ligge mindst 2 døgn i saltlagen, før saltet er trængt helt ind i kødfibrene.
Med andre ord: Hvis du vil servere sprængt kylling for gæsterne om lørdagen, skal du altså lægge kyllingestykkerne i blød om torsdagen.
Vores saltlage er til gengæld Danmarks hurtigste. Du hælder bare kyllingestykker, fint salt, sukker og vand i en frysepose. Ikke noget med først at koge og afkøle lagen! Det tager kun et par minutter, og 2 døgn efter er kødet sprængt. Bum.
Bagefter kan du koge kyllingestykkerne og servere med fx kartofler og peberrodssovs.
Eller du kan stege kyllingestykkerne i ovnen og lægge på en lækker salat. Vi foreslår en kartoffelsalat med rå rosenkålblade, cherrytomater, rødløg og persilledressing.
En kold pilsner eller et glas riesling smager fortryllende til, skulle vi hilse fra os selv at sige.
Ingredienser
Sprængt kylling |
|
1 kylling | |
200 g fint salt | |
50 g sukker | |
1.3 l vand | |
Kartoffelsalat |
|
1 kg små kartofler | |
200 g rosenkål | |
200 g cherrytomater | |
1 rødløg | |
Persilledressing |
|
1 bdt. persille | |
0.5 dl olivenolie | |
0.5 dl vand | |
1 citron, den revne skal | |
2 spsk. citronsaft | |
1 tsk. salt, peber | |
1 fed hvidløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sprængt og stegt kyllingRens kyllingen og klip den i 8-10 stykker |
2
Færdig
|
Hæld kyllingestykker, salt og sukker i en frysepose og fyld vandet over |
3
Færdig
|
Luk posen til og lad trække mindst 2 døgn i køleskab – vend posen undervejs, hvis ikke al kyllingen er dækket af saltlage |
4
Færdig
|
Kassér saltlagen |
5
Færdig
|
Læg kyllingestykkerne i et smurt, ovnfast fad og steg dem 40 minutter i en 200 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Kartoffelsalat og persilledressingKog kartoflerne 10-15 minutter i letsaltet vand |
7
Færdig
|
Fjern de grimme yderblade på rosenkål og pluk de øvrige blade til salaten |
8
Færdig
|
Halvér tomaterne og hak rødløget fint |
9
Færdig
|
Bland alle grøntsager på et pænt fad |
10
Færdig
|
Blend ingredienserne til dressing og hæld over salaten |
11
Færdig
|
Servér den sprængte, stegte kylling på eller til salaten |