Opskrift: Sprængt kylling og kartoffelsalat
med rosenkål og persilledressing

0 0
Opskrift: Sprængt kylling og kartoffelsalat

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt kylling
1 kylling
200 g fint salt
50 g sukker
1.3 l vand
Kartoffelsalat
1 kg små kartofler
200 g rosenkål
200 g cherrytomater
1 rødløg
Persilledressing
1 bdt. persille
0.5 dl olivenolie
0.5 dl vand
1 citron, den revne skal
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt, peber
1 fed hvidløg

Letsaltet kylling er en delikatesse, som er utroligt let at lave

Ingredienser

  • Sprængt kylling

  • Kartoffelsalat

  • Persilledressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Som alt andet sprængt kød smager sprængt kylling vidunderligt. Det letsaltede kyllingekød bliver mørere, saftigere og får en dybere smag – ja, det er, som om sprængningen får det skønne kræ op at flyve igen.

At sprænge kylling (og alt muligt andet kød) er pærelet. Det kræver bare salt, sukker, vand – og tid! Kødet skal ligge mindst 2 døgn i saltlagen, før saltet er trængt helt ind i kødfibrene.

Med andre ord: Hvis du vil servere sprængt kylling for gæsterne om lørdagen, skal du altså lægge kyllingestykkerne i blød om torsdagen.

Vores saltlage er til gengæld Danmarks hurtigste. Du hælder bare kyllingestykker, fint salt, sukker og vand i en frysepose. Ikke noget med først at koge og afkøle lagen! Det tager kun et par minutter, og 2 døgn efter er kødet sprængt. Bum.

Bagefter kan du koge kyllingestykkerne og servere med fx kartofler og peberrodssovs.

Eller du kan stege kyllingestykkerne i ovnen og lægge på en lækker salat. Vi foreslår en kartoffelsalat med rå rosenkålblade, cherrytomater, rødløg og persilledressing.

En kold pilsner eller et glas riesling smager fortryllende til, skulle vi hilse fra os selv at sige.

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt kylling
1 kylling
200 g fint salt
50 g sukker
1.3 l vand
Kartoffelsalat
1 kg små kartofler
200 g rosenkål
200 g cherrytomater
1 rødløg
Persilledressing
1 bdt. persille
0.5 dl olivenolie
0.5 dl vand
1 citron, den revne skal
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt, peber
1 fed hvidløg
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sprængt og stegt kylling

Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker

2
Færdig

Hæld kyllingestykker, salt og sukker i en frysepose og fyld vandet over

3
Færdig

Luk posen til og lad trække mindst 2 døgn i køleskab – vend posen undervejs, hvis ikke al kyllingen er dækket af saltlage

4
Færdig

Kassér saltlagen

5
Færdig

Læg kyllingestykkerne i et smurt, ovnfast fad og steg dem 40 minutter i en 200 grader varm ovn

6
Færdig

Kartoffelsalat og persilledressing

Kog kartoflerne 10-15 minutter i letsaltet vand

7
Færdig

Fjern de grimme yderblade på rosenkål og pluk de øvrige blade til salaten

8
Færdig

Halvér tomaterne og hak rødløget fint

9
Færdig

Bland alle grøntsager på et pænt fad

10
Færdig

Blend ingredienserne til dressing og hæld over salaten

11
Færdig

Servér den sprængte, stegte kylling på eller til salaten

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hvid sangria med cava
forrige
Opskrift: Hvid sangria med cava
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
næste
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
Opskrift: Hvid sangria med cava
forrige
Opskrift: Hvid sangria med cava
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
næste
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon

Tilføj Din Kommentar