Ingredienser
-
200 g bacon
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
2 gulerødder
-
2 stængler blegselleri
-
1 squash
-
2 spsk. paprika
-
1 spsk. (spids)kommen, knust
-
1 tsk. timian
-
1 tsk. salt
-
6 friske tomater
-
0.5 dl ketchup
-
600 g kyllingefilet
-
Persille
Et par ord om vores opskrift
Da gulyàs (gullasch) i sin tid blev opfundet på de ungarske stepper, var det snarere en suppe end en gryderet, og man kunne putte alle mulige slags kød i. Ja, faktisk var den eneste helt sikre ingrediens i en gulyàs – paprika.
I dagens Danmark er ungarsk gullasch som regel ensbetydende med en kraftig gryderet baseret på oksekød, der skal koges mindst 1 time for at blive mørt.
Men hvem siger, at en gullasch behøver at være så langsommelig at lave og så tung at spise? Ikke os her på Spicy Twist, for med denne kyllingegullasch får du en meget hurtigere og lettere ret. En ret, som alle vil elske – og som kan laves på 1/2 time!
I en rigtig gullasch skal der som sagt paprika, men også gerne (spids)kommen, timian og laurbærblade. Hvis vi bruger netop disse krydderier i vores kyllingegullasch, bliver smagen helt rigtig, så det gør vi naturligvis
Bacon er også en rigtig, rigtig god idé!
Til gengæld erstatter vi de traditionelle champignoner med squash, og i stedet for tomatpuré bruger vi den lidt sødere ketchup – og det gør vi, fordi retten skal være færdig på 30 minutter, så der er ikke tid til at lade løgene stege sig søde.
Men bare rolig, vores kyllingegullasch smager altså stadig af rigtig gullasch, ikke af ketchup.
Som tilbehør til kyllingegullasch er du naturligvis nødt til at servere en ordentlig grydefuld gammeldags kartoffelmos. Og måske et glas kølig rosé?
Ingredienser
200 g bacon | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
2 gulerødder | |
2 stængler blegselleri | |
1 squash | |
2 spsk. paprika | |
1 spsk. (spids)kommen, knust | |
1 tsk. timian | |
1 tsk. salt | |
6 friske tomater | |
0.5 dl ketchup | |
600 g kyllingefilet | |
Persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær bacon i små, aflange stykker og steg sprødt – stil til side |
2
Færdig
|
Skær løg, hvidløg, gulerødder, blegselleri og squash i små tern og steg blanke i baconfedtet – grøntsagerne skal falde lidt sammen og miste væske, det tager ca. 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt krydderier og steg med 1 minut |
4
Færdig
|
Tilsæt grofthakkede tomater, ketchup og kylling i små tern og steg med, til kyllingestykkerne er helt hvide |
5
Færdig
|
Drys med bacon og persille og servér rygende varm |