Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon
- paprika og timian

0 0
Opskrift: Nem kyllingegullasch med bacon

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g bacon
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 squash
2 spsk. paprika
1 spsk. (spids)kommen, knust
1 tsk. timian
1 tsk. salt
6 friske tomater
0.5 dl ketchup
600 g kyllingefilet
Persille

En herlig kyllingegryde til familie og venner

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Da gulyàs (gullasch) i sin tid blev opfundet på de ungarske stepper, var det snarere en suppe end en gryderet, og man kunne putte alle mulige slags kød i. Ja, faktisk var den eneste helt sikre ingrediens i en gulyàs – paprika.

I dagens Danmark er ungarsk gullasch som regel ensbetydende med en kraftig gryderet baseret på oksekød, der skal koges mindst 1 time for at blive mørt.

Men hvem siger, at en gullasch behøver at være så langsommelig at lave og så tung at spise? Ikke os her på Spicy Twist, for med denne kyllingegullasch får du en meget hurtigere og lettere ret. En ret, som alle vil elske – og som kan laves på 1/2 time!

I en rigtig gullasch skal der som sagt paprika, men også gerne (spids)kommen, timian og laurbærblade. Hvis vi bruger netop disse krydderier i vores kyllingegullasch, bliver smagen helt rigtig, så det gør vi naturligvis

Bacon er også en rigtig, rigtig god idé!

Til gengæld erstatter vi de traditionelle champignoner med squash, og i stedet for tomatpuré bruger vi den lidt sødere ketchup – og det gør vi, fordi retten skal være færdig på 30 minutter, så der er ikke tid til at lade løgene stege sig søde.

Men bare rolig, vores kyllingegullasch smager altså stadig af rigtig gullasch, ikke af ketchup.

Som tilbehør til kyllingegullasch er du naturligvis nødt til at servere en ordentlig grydefuld gammeldags kartoffelmos. Og måske et glas kølig rosé?

Ingredienser

Antal personer:
200 g bacon
2 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 stængler blegselleri
1 squash
2 spsk. paprika
1 spsk. (spids)kommen, knust
1 tsk. timian
1 tsk. salt
6 friske tomater
0.5 dl ketchup
600 g kyllingefilet
Persille
4 fra 15 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær bacon i små, aflange stykker og steg sprødt – stil til side

2
Færdig

Skær løg, hvidløg, gulerødder, blegselleri og squash i små tern og steg blanke i baconfedtet – grøntsagerne skal falde lidt sammen og miste væske, det tager ca. 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt krydderier og steg med 1 minut

4
Færdig

Tilsæt grofthakkede tomater, ketchup og kylling i små tern og steg med, til kyllingestykkerne er helt hvide

5
Færdig

Drys med bacon og persille og servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Sprængt kylling og kartoffelsalat
forrige
Opskrift: Sprængt kylling og kartoffelsalat
Opskrift: Perfekt stegt fennikel
næste
Opskrift: Perfekt stegt fennikel
Opskrift: Sprængt kylling og kartoffelsalat
forrige
Opskrift: Sprængt kylling og kartoffelsalat
Opskrift: Perfekt stegt fennikel
næste
Opskrift: Perfekt stegt fennikel

Tilføj Din Kommentar