Opskrift: Sprængt kylling og stuvet hvidkål (slankemad)

0 0
Opskrift: Sprængt kylling og stuvet hvidkål (slankemad)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt kylling
1 kylling
200 g fint salt
50 g sukker
1.3 l vand
Stuvet hvidkål
800 g hvidkål
2 æg
3 dl minimælk
3 spsk. mel
0.5 muskatnød, revet
3 dl kogevand fra kylling
Desuden
Små kartofler
Persille
Tilhører:
  • Slankemad

Ingredienser

  • Sprængt kylling

  • Stuvet hvidkål

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Kyllingekødet bliver saftigt, blødt og let salt. Den fiberrige hvidkål er mør og ligger i en cremet stuvning, som smager syndigt og godt. Men utroligt nok er retten den sundeste slankemad, som vil passe ind i de fleste kure og diæter. Nyd livet uden dårlig samvittighed!

Læs mere om sprængt kylling og stuvet hvidkål som slankemad efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt kylling
1 kylling
200 g fint salt
50 g sukker
1.3 l vand
Stuvet hvidkål
800 g hvidkål
2 æg
3 dl minimælk
3 spsk. mel
0.5 muskatnød, revet
3 dl kogevand fra kylling
Desuden
Små kartofler
Persille
4 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sprængt og kogt kylling

Rens kyllingen og klip den i 8-10 stykker

2
Færdig

Hæld kyllingestykker, salt og sukker i en frysepose og fyld vandet over

3
Færdig

Luk posen til og lad trække mindst 2 døgn i køleskab – vend posen undervejs, hvis ikke al kyllingen er dækket af saltlage

4
Færdig

Kassér saltlagen

5
Færdig

Kog kyllingestykkerne 40 minutter i frisk vand, der lige dækker – uden yderligere salt

6
Færdig

Kog hele små kartofler med kyllingen de sidste 15 minutter

7
Færdig

Fisk kylling og kartofler op af kogevandet og hold varme

8
Færdig

Stuvet hvidkål

Snit hvidkålen i smalle strimler

9
Færdig

Plump hvidkålen ned i gryden med kogevand fra kyllingen og kog 10-15 minutter, til konsistensen er, som du kan lide den (sprød eller blød)

10
Færdig

Imens pisker du æg, mælk, mel og muskatnød sammen i en skål - herefter tilføjer du kogevand fra kylling og kål

11
Færdig

Hæld æggeblandingen i en gryde og varm op ved middelvarme under omrøring

12
Færdig

Når konsistensen er tyk og dejlig, tager du sovsegryden af varmen

13
Færdig

Fisk den varme kål op af kyllingegryden med en hulske og rør i sovsen

14
Færdig

Husk at drysse med finthakket persille, da slankemaden er lidt bleg at se til

Mere om sprængt kylling og stuvet hvidkål som slankemad

At sprænge kød betyder såmænd blot at salte det. Det er en konserveringsmetode, som i gamle dage handlede om at forlænge kødets holdbarhed – men som i dag ofte tages i brug, fordi saltet gør kødet saftigere, mørere og mere nuanceret i smagen.

Eller sagt på en anden måde: Sprængt kylling smager vanvittigt godt. Det er mormormad, når det er allerbedst.

Vi introducerer sprængt kylling i en slankeopskrift, fordi megen slankemad ofte smager som at række tungen ud af vinduet. Det giver to problemer: Først og fremmest er det bare dødkedeligt at spise mad, der ikke smager af noget (og livet skal ikke være kedeligt – det skal være en fest). Dernæst giver den kønsløse mad dig ubetvingelig lyst til at spise ting, der gør ganen glad – og det er sjældent sundt.

  • Det er ikke spor svært at sprænge en kylling (eller en pakke kyllingelår):Klip kyllingen i 8-10 stykker, som du lægger i en stor frysepose
  • Hæld salt, sukker og koldt vand ved – lad stå i mindst 2 døgn i køleskabet
  • Kog kyllingen 40 minutter i frisk vand

Stuvet hvidkål på en ny måde

Kogevandet bliver ret salt, fordi den sprængte kylling afgiver meget salt – men pyt, det passer nemlig fint med, at kogevandet skal bruges til at koge først kartofler og bagefter kål i – og endelig som smagfuld væske i stuvningen.

Som du måske ved, laves gammeldags stuvet hvidkål normalt med smør og fløde eller sødmælk: Det smager vidunderligt, men resulterer desværre i rigeligt med sul på sidebenene.

Heldigvis er det muligt at lave en tyk, lækker stuvning næsten uden fedtstof. Princippet er det samme som ved kagecreme, hvor man bruger æg og mel til at tykne med – her suppleret med minimælk og det gode kogevand fra kyllingen.

Servér den saftige, sprængte kylling og den tykke, lækre hvidkålsstuvning med små, kogte kartofler og et drys persille for farvens og smagens skyld.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kogt kylling med peberrod og blomkål
forrige
Opskrift: Kogt kylling med peberrod og blomkål
Verdens nemmeste brownie
næste
Opskrift: Verdens nemmeste brownie (3 ingredienser, 35 minutter)
Kogt kylling med peberrod og blomkål
forrige
Opskrift: Kogt kylling med peberrod og blomkål
Verdens nemmeste brownie
næste
Opskrift: Verdens nemmeste brownie (3 ingredienser, 35 minutter)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here