Ingredienser
-
2 dl havregryn
-
1 dl mandler, hakket
-
1 dl solsikkekerner
-
1 dl græskarkerner
-
1 dl rosiner
-
0.5 dl honning
-
1 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
Granola er et knasende sprødt morgenmadsprodukt, der er lækkert at spise på din yoghurt, tykmælk, skyr – eller med mælk (fx mandelmælk eller havremælk) – og gerne med frugt.
Hvad er forskellen på granola og mysli? spørger du måske. Det er jo næsten de samme ting, der er i (gryn, kerner, rosiner). Og svaret er:
- Granola er sødet og ristet, så det bliver sprødt og let klistret, så det klumper sammen
- Mysli er de rå ingredienser, som blot blandes sammen – uden tilsætning af sødemidler
Den helt store forskel er altså, at granola er et morgenmadsprodukt for lækkermunde. Mysli henvender sig mere til sundhedsapostle.
Se også vores opskrifter på granola med chiafrø og granola med okara. Disse to versioner er lavet i ovn, hvilket fungerer fint, men tager længere tid.
Granola lavet på panden, som er dagens opskrift, er den hurtige og nemme måde at lave en perfekt granola på. Det tager højst 15 minutter.
Kig på ingredienserne og vurdér, om det er de ting, du helst vil spise til morgenmad, på en dessert eller som en hurtig snack…? Ellers kan du bare bytte ud med andre gode sager:
Havreflager, nødder, chiafrø, hampefrø, kokos, tørrede tranebær… anything goes.
Skal din granola være vegansk (eller bare billigere), så brug sirup som sødemiddel i stedet for honning.
God morgen!
Ingredienser
2 dl havregryn | |
1 dl mandler, hakket | |
1 dl solsikkekerner | |
1 dl græskarkerner | |
1 dl rosiner | |
0.5 dl honning | |
1 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld alle ingredienser (minus honning og kanel) på en pande |
2
Færdig
|
Varm godt igennem, til grynene begynder at brune en smule, og kernerne popper let |
3
Færdig
|
Sluk for varmen, rør honning og kanel i blandingen |
4
Færdig
|
Spred granolaen ud på et stykke bagepapir og køl af |
5
Færdig
|
Granolaen er nu både sprød og let klistret |
6
Færdig
|
Opbevar i en lufttæt beholder, fx et sylteglas |