Opskrift: Sprød granola på panden

0 0
Opskrift: Sprød granola på panden

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 dl havregryn
1 dl mandler, hakket
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl rosiner
0.5 dl honning
1 tsk. kanel

Brug sirup i stedet for honning, hvis det skal vegansk

Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Granola er et knasende sprødt morgenmadsprodukt, der er lækkert at spise på din yoghurt, tykmælk, skyr – eller med mælk (fx mandelmælk eller havremælk) – og gerne med frugt.

Hvad er forskellen på granola og mysli? spørger du måske. Det er jo næsten de samme ting, der er i (gryn, kerner, rosiner). Og svaret er:

  • Granola er sødet og ristet, så det bliver sprødt og let klistret, så det klumper sammen
  • Mysli er de rå ingredienser, som blot blandes sammen – uden tilsætning af sødemidler

Den helt store forskel er altså, at granola er et morgenmadsprodukt for lækkermunde. Mysli henvender sig mere til sundhedsapostle.

Se også vores opskrifter på granola med chiafrø og granola med okara. Disse to versioner er lavet i ovn, hvilket fungerer fint, men tager længere tid.

Granola lavet på panden, som er dagens opskrift, er den hurtige og nemme måde at lave en perfekt granola på. Det tager højst 15 minutter.

Kig på ingredienserne og vurdér, om det er de ting, du helst vil spise til morgenmad, på en dessert eller som en hurtig snack…? Ellers kan du bare bytte ud med andre gode sager:

Havreflager, nødder, chiafrø, hampefrø, kokos, tørrede tranebær… anything goes.

Skal din granola være vegansk (eller bare billigere), så brug sirup som sødemiddel i stedet for honning.

God morgen!

Ingredienser

Antal personer:
2 dl havregryn
1 dl mandler, hakket
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl rosiner
0.5 dl honning
1 tsk. kanel
4 fra 13 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld alle ingredienser (minus honning og kanel) på en pande

2
Færdig

Varm godt igennem, til grynene begynder at brune en smule, og kernerne popper let

3
Færdig

Sluk for varmen, rør honning og kanel i blandingen

4
Færdig

Spred granolaen ud på et stykke bagepapir og køl af

5
Færdig

Granolaen er nu både sprød og let klistret

6
Færdig

Opbevar i en lufttæt beholder, fx et sylteglas

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Pasta-alla-Norma
forrige
Opskrift: Pasta alla Norma – med auberginer, tomater og kapers
Nemme-langtidsbagte-semidried-tomater
næste
Opskrift: Den nemmeste opskrift på langtidsbagte semidried tomater
Pasta-alla-Norma
forrige
Opskrift: Pasta alla Norma – med auberginer, tomater og kapers
Nemme-langtidsbagte-semidried-tomater
næste
Opskrift: Den nemmeste opskrift på langtidsbagte semidried tomater

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here