Opskrift: Perfekt stegt flæsk i ovn – ingen røg i køkkenet
Så bliver det ikke lettere at servere danskernes livret

0 0
Opskrift: Perfekt stegt flæsk i ovn – ingen røg i køkkenet

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800 g fersk flæsk
Salt
Persillesovs
6 dl sødmælk
5 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
50 g smør
1 bdt. kruspersille

Ingredienser

  • Persillesovs

Et par ord om vores opskrift

Del

En ældre mand, hvis navn er redaktionens navn bekendt, får aldrig – som i ALDRIG – serveret stegt flæsk derhjemme. Hans meget pertentlige kone synes, køkkenet ligner en svinesti efter endt stegning, og hele huset HØRMER!

Da han var yngre, stegte manden selv sit flæsk på grillen i sommerhalvåret, men det har han ikke kræfter til længere. Så det er jo en bedrøvelig historie.

Problemet er selvfølgelig, at den ældre mands ældre kone kun kan forestille sig at stege flæsket, som man gjorde i gamle dage – på panden. Og ja, dét sprøjter ganske rigtigt en del, og det hørmer sågu også.

Derfor: HURRA FOR STEGT FLÆSK I OVN! INGEN HØRM, INGEN FEDTSPRØJT, BARE EASY-PEASY.

Stegt flæsk på rist

Fremgangsmåden er helt enkel og lige ud ad landevejen:

  1. Tag flæsket ud af køleskabet 1 time i forvejen og giv det lidt salt på begge sider
  2. Varm ovnen – og risten – op til 225 grader
  3. Placér flæsket på den varme rist med en anelse mellemrum
  4. Sæt en bradepande med et stykke bagepapir på nederste rille i ovnen
  5. Sæt risten med flæsket på næstnederste rille – og lad stege 40-45 minutter
  6. Flæsket skal være brunt og sprødt på oversiden, før du evt. vender det og giver det 5-10 minutter på den anden side, gerne en tak højere oppe i ovnen

Vores supermarkedsflæskeskiver var så tynde, at de ikke skulle vendes – de var perfekte efter 45 minutter. Kan det være nemmere?

Persillesovsen er også lidt lettere, end du er vant til – og den bliver helt perfekt:

  1. Pisk mel, mælk og salt sammen i en kold gryde
  2. Sæt gryden på blusset og hæld en smørklat derned
  3. Pisk godt, mens sovsen varmer, og smørret smelter
  4. Pludselig er konsistensen perfekt
  5. Tag sovsen af blusset og rør den hakkede persille i

Så mangler du bare at koge en gryde kartofler, knappe en håndfuld kolde øl op og kalde til bords.

Se også vores opskrift på stegt flæsk på grill

Ingredienser

Antal personer:
800 g fersk flæsk
Salt
Persillesovs
6 dl sødmælk
5 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
50 g smør
1 bdt. kruspersille
4 fra 29 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

1 time i forvejen: Tag flæsket ud af køleskabet og giv det lidt salt på begge sider

2
Færdig

Varm ovnen op til 225 grader – lad risten varme med

3
Færdig

Tag den varme rist ud og placér flæsket med en anelse mellemrum

4
Færdig

Læg et stykke bagepapir i en bradepande og sæt den ind på nederste rille i ovnen

5
Færdig

Anbring risten med flæskeskiverne på næstnederste rille - og lad stege 40-45 minutter

6
Færdig

Flæsket skal være brunt og sprødt på oversiden, før du eventuelt vender det

7
Færdig

Hvis flæsket skal steges på den anden side, så sæt det en tak op i ovnen og giv det 5-10 minutter

8
Færdig

Persillesovs

Pisk mel, mælk og salt sammen i din bedste sovsegryde, mens den stadig er kold

9
Færdig

Sæt gryden over blusset ved middelvarme og hæld en smørklat derned

10
Færdig

Pisk godt, mens mælkeblandingen varmer op, og smørret smelter

11
Færdig

Pludselig tykner sovsen, den begynder at småkoge, og konsistensen er perfekt

12
Færdig

Sluk for blusset og rør den finthakkede persille i sovsen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Mørbradbøffer med sund svampesovs
forrige
Opskrift: Mørbradbøffer med sund svampesovs
Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
næste
Opskrift: Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
Mørbradbøffer med sund svampesovs
forrige
Opskrift: Mørbradbøffer med sund svampesovs
Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
næste
Opskrift: Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing

Tilføj Din Kommentar