Ingredienser
-
3 avocadoer
-
8 cherrytomater
-
2 bdt. purløg
-
8 friske kammuslinger
-
5 spsk. olivenolie
-
2 citroner, saft og skal
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Der er to ting, der er vigtige for, at denne skønne forret lykkes 100%: Du skal købe nogle gode, friske kammuslinger hos fiskehandleren eller i delikatesseafdelingen i supermarkedet. Og du skal have fat i nogle avocadoer, der er modne på dagen. Herefter går resten som en leg.
Kammusling er en luksusspise, der smager så fint og godt, at det er næsten helt ufatteligt. Sødt, lidt nøddeagtigt, en svag snert af hav. Og konsistensen er så lækker mellem tænderne og på tungen, at man uvilkårligt kommer til at smile af lykke.
En så elegant råvare skal naturligvis behandles med varsomhed. Ingen skarpe smage ved siden af, ingen anmassende konsistenser – kun blide, hyggelige statister, der bekræfter kammuslingen i dens naturlige rolle som stjerne i stykket.
Avocado har nogle af de samme kvaliteter som kammusling. En god tomat giver lidt modspil, men stjæler ikke billedet. Purløg er den blideste form for løg, som tænkes kan. Citron skal der til som kontrast, og hvis du opvarmer saften let, er den ikke længere sur, kun syrlig.
Kammusling med avocado og lun citron er så elegant en forret, at du kan servere den ved enhver festlig lejlighed: Fester, nytårsaften, gæstemiddage eller bare, når du vil forkæle nogen, du kan lide. Eneste lille aberdabei er, at den først kan laves i sidste øjeblik.
Et glas riesling vil passe perfekt til.
Ingredienser
3 avocadoer | |
8 cherrytomater | |
2 bdt. purløg | |
8 friske kammuslinger | |
5 spsk. olivenolie | |
2 citroner, saft og skal | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær avocado og tomater i små tern og lav en lille salat |
2
Færdig
|
Klip purløg i små stykker, bland det meste i salaten, gem en smule til pynt |
3
Færdig
|
Bland den revne citronskal i salaten og portionsanret på pæne tallerkner |
4
Færdig
|
Dup kammuslingerne tørre, varm panden op ved høj varme og hæld olien på |
5
Færdig
|
Steg kammuslingerne 1,5 minut på hver side, krydr med lidt salt og peber og læg 2 stk. oven på hver tallerken salat |
6
Færdig
|
Hæld citronsaft på den varme pande sammen med lidt salt og peber, lad det bruse op og hæld så over avocadosalat og kammuslinger |
7
Færdig
|
Drys med purløg og servér straks |