Opskrift: Stegte kammuslinger med avocado
- lun citron, tomat og purløg

0 0
Opskrift: Stegte kammuslinger med avocado

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 avocadoer
8 cherrytomater
2 bdt. purløg
8 friske kammuslinger
5 spsk. olivenolie
2 citroner, saft og skal
Salt, peber

Elegant forret med lutter behagelige smage

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er to ting, der er vigtige for, at denne skønne forret lykkes 100%: Du skal købe nogle gode, friske kammuslinger hos fiskehandleren eller i delikatesseafdelingen i supermarkedet. Og du skal have fat i nogle avocadoer, der er modne på dagen. Herefter går resten som en leg.

Kammusling er en luksusspise, der smager så fint og godt, at det er næsten helt ufatteligt. Sødt, lidt nøddeagtigt, en svag snert af hav. Og konsistensen er så lækker mellem tænderne og på tungen, at man uvilkårligt kommer til at smile af lykke.

En så elegant råvare skal naturligvis behandles med varsomhed. Ingen skarpe smage ved siden af, ingen anmassende konsistenser – kun blide, hyggelige statister, der bekræfter kammuslingen i dens naturlige rolle som stjerne i stykket.

Avocado har nogle af de samme kvaliteter som kammusling. En god tomat giver lidt modspil, men stjæler ikke billedet. Purløg er den blideste form for løg, som tænkes kan. Citron skal der til som kontrast, og hvis du opvarmer saften let, er den ikke længere sur, kun syrlig.

Kammusling med avocado og lun citron er så elegant en forret, at du kan servere den ved enhver festlig lejlighed: Fester, nytårsaften, gæstemiddage eller bare, når du vil forkæle nogen, du kan lide. Eneste lille aberdabei er, at den først kan laves i sidste øjeblik.

Et glas riesling vil passe perfekt til.

Ingredienser

Antal personer:
3 avocadoer
8 cherrytomater
2 bdt. purløg
8 friske kammuslinger
5 spsk. olivenolie
2 citroner, saft og skal
Salt, peber
3 fra 30 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Skær avocado og tomater i små tern og lav en lille salat

2
Færdig

Klip purløg i små stykker, bland det meste i salaten, gem en smule til pynt

3
Færdig

Bland den revne citronskal i salaten og portionsanret på pæne tallerkner

4
Færdig

Dup kammuslingerne tørre, varm panden op ved høj varme og hæld olien på

5
Færdig

Steg kammuslingerne 1,5 minut på hver side, krydr med lidt salt og peber og læg 2 stk. oven på hver tallerken salat

6
Færdig

Hæld citronsaft på den varme pande sammen med lidt salt og peber, lad det bruse op og hæld så over avocadosalat og kammuslinger

7
Færdig

Drys med purløg og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Laks røget i grill
forrige
Opskrift: Laks røget i grill
Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse
næste
Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse
Opskrift: Laks røget i grill
forrige
Opskrift: Laks røget i grill
Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse
næste
Opskrift: Hjemmelavet kamillete mod forkølelse

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here