Ingredienser
-
4 (store) spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. flydende honning
-
1 tsk. vaniljepulver
-
2 flade ferskner
-
100 g hindbær
Et par ord om vores opskrift
Ingen ringere end Auguste Escoffier, verdens største kok i sin tid, er hjernen bag den berømte dessert, pêche melba. Eller peach melba, som de fleste uden for Frankrig siger i dag. Escoffier skabte sin dessert til sopranen Nellie Melba tilbage i 1893, og siden har den labre kreation gået sin sejrsgang verden over.
En ægte peach melba laves af sukkersyltede ferskener, fed vaniljeis, en sødet hindbærpuré og overhældes med en sliksød kirsebærlikør. Kort sagt: 4 x sukker plus piskefløde og sprut. Et scoop for smagsløgene, men et voldeligt overfald på din almene sundhedstilstand.
Vi har tilladt os at skære ned på sukkermængder, kalorier og promiller. I denne sunde, nemme og hurtige version af peach melba anvender du friske, modne ferskner (gerne de flade ferskner), en lynhurtig yoghurtis sødet med lidt honning og sukkerfrit vaniljepulver samt friske, moste hindbær.
Denne version af peach melba smager vidunderligt af friske ferskner og hindbær med en venlig is til at give fornemmelsen af dessert.
Yoghurtisen tager 2 minutter at røre sammen og mindst 3 timer at fryse. Til 1 person rører du 2 (store) spsk. græsk yoghurt med 1 spsk. flydende honning og 1/2 tsk. vaniljepulver. Så nemt er det.
Sund peach melba er en frisk sommerdessert, som alle vil kunne lide.
Ingredienser
4 (store) spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. flydende honning | |
1 tsk. vaniljepulver | |
2 flade ferskner | |
100 g hindbær |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør yoghurt, honning og vanilje sammen |
2
Færdig
|
Frys blandingen i mindst 3 timer og tø derefter let op i køleskab 1 time inden servering |
3
Færdig
|
Halvér fersknerne |
4
Færdig
|
Mos halvdelen af hindbærrene med en gaffel |
5
Færdig
|
Anret tallerkener med halve ferskner dækket med is og hindbærpuré og pyntet med hele hindbær |