Ingredienser
-
25 g gær
-
3.5 dl vand
-
0.5 dl rapsolie
-
1 æg
-
1 spsk. honning
-
1 spsk. rosmarin
-
1 tsk. salt
-
200 g gulerod, revet
-
750 g hvedemel
Et par ord om vores opskrift
Rodfrugter i brød er bare en knaldgod idé. Det smager godt, det gør brødet saftigere, det mætter, og det er selvfølgelig kolossalt sundt. Så put endelig masser af revet pastinak, persillerod og kartoffel i dine brød og boller. Og gulerødder.
I de fleste opskrifter fedter man lidt med mængden af gulerødder, men brug endelig rigeligt. I det færdige resultat vil smagen af brød stadig være langt stærkere end smagen af gulerod.
Apropos smag er det lækkert med en smule honning og rosmarin i dejen. Begge dele står godt til det, vi normalt spiser vores gulerodsboller med: Smør, ost, pølse, skinke…
Opskriften er utroligt let at gå til. Du blander bare ingredienserne sammen uden at ælte, lader dejen hæve ad to omgange, og så en tur i ovnen. Hvor svært kan det være?
Bollerne bliver nøjagtigt så bløde og saftige, som du drømmer om. Bare lidt nemmere og lidt sundere.
Ingredienser
25 g gær | |
3.5 dl vand | |
0.5 dl rapsolie | |
1 æg | |
1 spsk. honning | |
1 spsk. rosmarin | |
1 tsk. salt | |
200 g gulerod, revet | |
750 g hvedemel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gær i vand og rør olie og æg i |
2
Færdig
|
Tilsæt honning, rosmarin og salt |
3
Færdig
|
Bland reven gulerod og mel i, så du står med en klistret dej |
4
Færdig
|
Dæk dejen til og lad hæve lunt 1 time |
5
Færdig
|
Form 12 boller med fugtige hænder, dæk til og lad efterhæve 30 minutter |
6
Færdig
|
Bag 18-20 minutter på midterste rille i en 200 grader varm ovn |