Ingredienser
-
25 g gær
-
1 tsk. salt
-
1 dl yoghurt
-
2 dl vand
-
200 g hvedemel
-
225 g durummel
-
400 g rå hamburgerryg
-
1 æg, pisket
-
BBQ-ketchup
-
2 dl ketchup
-
2 spsk. soya
-
2 tsk. sennep
-
3 tsk. paprika
-
2 tsk. brun farin
-
2 tsk. oregano
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Undskyld, men ved du, hvor mange e-stoffer og tvivlsomme sager der er puttet i supermarkedets pølser? De er næppe sunde, og de er i hvert fald dyre!
Du kan lave de lækreste sunde pølsehorn med rå hamburgerryg i stedet for. Hamburgerryg er billigere end de fleste pølser – og sundere grundet et langt højere indhold af rent kød. Samtidig giver vores nemme pølsehornsdej nogle mere luftige pølsehorn.
Pølsehorn er geniale som snacks, i børnenes madpakker, på vandreture og som et lille mellemmåltid. Vores BBQ-ketchup er skøn dyppelse – men drop chili og hvidløg, hvis det er til børn og folk med sarte smagsløg.
Ingredienser
25 g gær | |
1 tsk. salt | |
1 dl yoghurt | |
2 dl vand | |
200 g hvedemel | |
225 g durummel | |
400 g rå hamburgerryg | |
1 æg, pisket | |
BBQ-ketchup |
|
2 dl ketchup | |
2 spsk. soya | |
2 tsk. sennep | |
3 tsk. paprika | |
2 tsk. brun farin | |
2 tsk. oregano | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gær, salt, vand og yoghurt sammen |
2
Færdig
|
Rør og ælt melet i |
3
Færdig
|
Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time |
4
Færdig
|
Rul dejen ud i en tynd plade på et meldækket bord |
5
Færdig
|
Skær dejen ud i 40 firkanter |
6
Færdig
|
Skær hamburgerryggen ud i 40 ’kødpølser’ à ca. 5 x 1 x 1 cm |
7
Færdig
|
Rul dejen omkring ’kødpølserne’ |
8
Færdig
|
Tryk evt. dej-enderne flade med en gaffel (bare til pynt) |
9
Færdig
|
Lad efterhæve i 20 minutter |
10
Færdig
|
Pensl pølsehornene med æg |
11
Færdig
|
Bag 20 minutter i en 200 g varm ovn, til pølsehornene er lysebrune |
12
Færdig
|
Bland ingredienserne til BBQ-ketchup og servér til de lune pølsehorn |