Ingredienser
-
Mørdej
-
250 g hvedemel
-
100 g smør
-
2 æg
-
1 tsk. salt
-
Sennepssovs
-
30 g smør
-
3 spsk. mel
-
3 dl mælk
-
3 spsk. grov sennep
-
1.5 tsk. salt
-
3 æg
-
Fyld
-
400 g torsk
-
400 g kartofler
-
200 g gulerødder
-
0.5 bdt. persille
Et par ord om vores opskrift
Kogt torsk med sennepssovs og kartofler er en klassiker i det ganske, danske land. Blandt andet står den elskede, gamle fiskeret stadig på menuen i tusinder af hjem på selveste nytårsaften.
Her på Spicy Twist har vi naturligvis også en mere traditionel version af (stegt) torsk med sennepssovs.
Men torsk og sennepssovs er også ideelle ingredienser i en madtærte. Det bløde torskekød og den runde sovs er som skabt til en sprød tærtebund – også folk, der ikke bryder sig om kogt fisk, kan være med her.
Og det bedste ved denne tærte er, at den er virkelig nem at gå til:
Mørdejen tager 5-10 minutter at nulre sammen i en skål og trykke ud i en tærteform med fingrene. Herefter skal den hvile på køl i 1 time, forbages 15 minutter, og så er den klar til fyldet.
Sovsen tager 5 minutter at lave, og bagefter pisker du 3 æg i, så fyldet hæver lidt i ovnen.
Foruden sovsen består fyldet af torsk skåret i mindre stykker, revne kartofler og gulerødder samt lidt hakket persille.
Hele molevitten hældes på den forbagte tærtebund, som nu skal have 30 minutter i ovnen. imens rydder du op i køkkenet, dækker et hyggeligt bord med levende lys og foldede servietter, og når uret ringer, er der serveret.
Som tilbehør til enhver madtærte smager en italiensk tomatsalat eller en fræk fennikelsalat altid dejligt.
Ingredienser
Mørdej |
|
250 g hvedemel | |
100 g smør | |
2 æg | |
1 tsk. salt | |
Sennepssovs |
|
30 g smør | |
3 spsk. mel | |
3 dl mælk | |
3 spsk. grov sennep | |
1.5 tsk. salt | |
3 æg | |
Fyld |
|
400 g torsk | |
400 g kartofler | |
200 g gulerødder | |
0.5 bdt. persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at mosle ingredienserne til dejen sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i mindst 1 time |
3
Færdig
|
Bag dejen 15 minutter ved 180 grader varmluft (pyt med, at den buler let bagefter) |
4
Færdig
|
Imens laver du fyldet: |
5
Færdig
|
Smelt smørret ved middelvarme, rør mel ud i og tilsæt mælk efterhånden, som sovsen tykner |
6
Færdig
|
Smag den tykke sovs til med sennep og salt - tag sovsen af ilden og pisk æggene i ét efter ét |
7
Færdig
|
Skær torsken i mundrette bidder, riv kartoflerne og pres væden fra, riv gulerødderne og hak persillen fint |
8
Færdig
|
Vend torsk og grøntsager i sovsen og fordel fyldet over den forbagte tærtebund |
9
Færdig
|
Bag tærten 30 minutter ved 180 grader varmluft |