Ingredienser
-
500 g selleri, skåret i stænger
-
3 spsk. olie
-
2 tsk. rosmarin
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I mormors tid brugte man mest selleri i supper. Senere kom selleribøffer og sellerimos. Og i dag har vi selvfølgelig fået sellerifritter.
En tur i ovnen gør sellerien sød og lækker og meget, meget mør. Men knoldselleri er selvfølgelig stadig en grøntsag, der deler vandene – selv i form af fritter skal du stadig kunne lide den grove grøntsags karakteristiske, letbitre smag.
Du kan bruge sellerifritter til alle de samme ting, som du ville servere kartoffelfritter til. Rosmarinen giver fritterne lidt kant, og de smager fantastisk til både lam og vildt.
Ingredienser
500 g selleri, skåret i stænger | |
3 spsk. olie | |
2 tsk. rosmarin | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser, evt. i en frysepose |
2
Færdig
|
Læg fritterne hver for sig på bagepapir |
3
Færdig
|
Bag 25-30 minutter i en 225 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Vend gerne undervejs |