Ingredienser
-
2 torskeloins
-
2 æg
-
400 g kartofler
-
Dild til pynt
-
Sovs
-
1.5 dl piskefløde
-
1 spsk. majsstivelse
-
2 spsk. grov sennep
-
1 spsk. dijonsennep
-
0.5 tsk. salt
-
Evt. et nip gurkemeje
-
Rødbedemarmelade
-
100 g rå rødbede, revet
-
3 spsk. balsamico
-
2 tsk. honning
-
0.5 stjerneanis, knust
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Vi ved jo godt, at vi skal spise mere fisk, men alligevel tyr vi hele tiden til den nemme kødsovs, lasagnen og frikadellerne. Fisk er besværligt og dyrt.
Forkert: Fisk er nemt og billigt! For du kan bare købe noget frossen frisk – laksebøffer eller fx torskeloins – i supermarkedet. Fisken er der ingen ben i, prisen er overkommelig, og du skal bare lade fiskestykkerne tø langsomt op i køleskabet 12 timer, inden du skal bruge dem.
I respekt for, at alting helst skal gå hurtigt i køkkenet, foreslår vi en nyfortolkning af den gamle mormorret: Kogt torsk med sennepssovs.
Vi har lavet en opskrift på sennepssovs, der tager 5 minutter at lave. Og en anden opskrift på syltede rødbeder – rødbedemarmelade – der tager 10 minutter.
Fisken? Den steger vi da.
Ingredienser
2 torskeloins | |
2 æg | |
400 g kartofler | |
Dild til pynt | |
Sovs |
|
1.5 dl piskefløde | |
1 spsk. majsstivelse | |
2 spsk. grov sennep | |
1 spsk. dijonsennep | |
0.5 tsk. salt | |
Evt. et nip gurkemeje | |
Rødbedemarmelade |
|
100 g rå rødbede, revet | |
3 spsk. balsamico | |
2 tsk. honning | |
0.5 stjerneanis, knust | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag fisken ud af køleskabet i god tid og drys med lidt salt for at trække vand ud |
2
Færdig
|
Kog æg (6 minutter) og kartofler lidt i forvejen og hold sidstnævnte varme |
3
Færdig
|
Bland ingredienserne til sovs og varm op 2-3 minutter |
4
Færdig
|
Bland ingredienserne til rødbedemarmelade og småkog uden låg 7-8 minutter |
5
Færdig
|
Steg fisken 2-3 minutter på hver side ved høj varme i en blanding af smør og olie |