Opskrift: Torsk med lynhurtig sennepssovs
- og rødbedemarmelade med stjerneanis

0 0
Opskrift: Torsk med lynhurtig sennepssovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 torskeloins
2 æg
400 g kartofler
Dild til pynt
Sovs
1.5 dl piskefløde
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. grov sennep
1 spsk. dijonsennep
0.5 tsk. salt
Evt. et nip gurkemeje
Rødbedemarmelade
100 g rå rødbede, revet
3 spsk. balsamico
2 tsk. honning
0.5 stjerneanis, knust
0.5 tsk. salt

En nyfortolkning af den gammeldags ret ‘kogt torsk med sennepssovs’

Ingredienser

  • Sovs

  • Rødbedemarmelade

Et par ord om vores opskrift

Del

Vi ved jo godt, at vi skal spise mere fisk, men alligevel tyr vi hele tiden til den nemme kødsovs, lasagnen og frikadellerne. Fisk er besværligt og dyrt.

Forkert: Fisk er nemt og billigt! For du kan bare købe noget frossen frisk – laksebøffer eller fx torskeloins – i supermarkedet. Fisken er der ingen ben i, prisen er overkommelig, og du skal bare lade fiskestykkerne tø langsomt op i køleskabet 12 timer, inden du skal bruge dem.

I respekt for, at alting helst skal gå hurtigt i køkkenet, foreslår vi en nyfortolkning af den gamle mormorret: Kogt torsk med sennepssovs.

Vi har lavet en opskrift på sennepssovs, der tager 5 minutter at lave. Og en anden opskrift på syltede rødbeder – rødbedemarmelade – der tager 10 minutter.

Fisken? Den steger vi da.

Ingredienser

Antal personer:
2 torskeloins
2 æg
400 g kartofler
Dild til pynt
Sovs
1.5 dl piskefløde
1 spsk. majsstivelse
2 spsk. grov sennep
1 spsk. dijonsennep
0.5 tsk. salt
Evt. et nip gurkemeje
Rødbedemarmelade
100 g rå rødbede, revet
3 spsk. balsamico
2 tsk. honning
0.5 stjerneanis, knust
0.5 tsk. salt
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag fisken ud af køleskabet i god tid og drys med lidt salt for at trække vand ud

2
Færdig

Kog æg (6 minutter) og kartofler lidt i forvejen og hold sidstnævnte varme

3
Færdig

Bland ingredienserne til sovs og varm op 2-3 minutter

4
Færdig

Bland ingredienserne til rødbedemarmelade og småkog uden låg 7-8 minutter

5
Færdig

Steg fisken 2-3 minutter på hver side ved høj varme i en blanding af smør og olie

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
forrige
Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
Opskrift: Lakselasagne med spinat
næste
Opskrift: Lakselasagne med spinat
Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
forrige
Opskrift: Smagfuldt fyld til makiruller (sushi)
Opskrift: Lakselasagne med spinat
næste
Opskrift: Lakselasagne med spinat

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here