Ingredienser
-
800 g torskefilet (gerne loins)
-
Fint salt
-
5 laurbærblade
-
Sort peber
-
Dildcreme
-
200 g majonæse
-
200 g cremefraiche
-
1 stort bdt. dild, finthakket
-
2 citroner, den revne skal
-
1.5 tsk. dijonsennep
-
1.5 tsk. salt, peber
-
Desuden
-
6 hårdkogte æg
-
100 g rejer
-
100 g stenbiderrogn
Et par ord om vores opskrift
Torskesalat er svaret på alle dine forhåbninger, hvis du også er typen, der konstant er på jagt efter nye, lækre retter at sætte på frokostbordet eller servere til forret.
For en torskesalat er let at lave, og den milde smag er så hyggelig og indsmigrende, at alle kan lide den. Faktisk vil den blide fiskesalat fungere som et perfekt alternativ til den overrendte laksemad eller tunmousse.
I princippet består en torskesalat blot af kogt torskekød og en hvid dressing. Men vi kan love, at retten bliver meget mere interessant, hvis du rører dild i dressingen – og hvis du supplerer torsken med hårdkogte æg, nypillede rejer og et drys stenbiderrogn.
Har fiskehandleren ikke stenbiderrogn, vil lakserogn eller rød kaviar fungere lige så godt.
Servér torskesalat på et stykke ristet brød som forret – eller på rugbrød som et af fiskeindslagene til en søndagsfrokost, julefrokost eller påskefrokost.
Det store spørgsmål er nu, om du skal servere et køligt glas hvidvin (fx riesling) eller en kold øl til?
Ingredienser
800 g torskefilet (gerne loins) | |
Fint salt | |
5 laurbærblade | |
Sort peber | |
Dildcreme |
|
200 g majonæse | |
200 g cremefraiche | |
1 stort bdt. dild, finthakket | |
2 citroner, den revne skal | |
1.5 tsk. dijonsennep | |
1.5 tsk. salt, peber | |
Desuden |
|
6 hårdkogte æg | |
100 g rejer | |
100 g stenbiderrogn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag torsken ud af køleskabet 1 time før tilberedning og drys fint salt på – det gør kødet fastere |
2
Færdig
|
Sæt en gryde over med vand, salt, laurbær og peber – lad koge 5 minutter, så vandet får lidt smag |
3
Færdig
|
Læg torsken i det kogende vand, sluk for varmen og lad fisken trække mindst 10 minutter i vandet |
4
Færdig
|
Rør dildcremen sammen og anbring i bunden af et pænt serveringsfad |
5
Færdig
|
Pil torsken i pæne flager og læg oven på dilddressingen |
6
Færdig
|
Pynt torskesalaten med hårdkogte æg, rejer og stenbiderrogn |