Ingredienser
-
Gözleme-dej
-
375 g hvedemel
-
1.75 dl vand
-
1 dl olivenolie
-
0.5 tsk. salt
-
Fyld
-
250 g frisk spinat (gerne babyspinat)
-
2 fed hvidløg, knust
-
2 æg
-
0.5 tsk. chiliflager
-
250 g feta
-
200 g revet mozzarella
-
Stegning
-
8 spsk. olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Overalt i Syd- og Østeuropa er temaet “brød-spinat-ost” kendt og elsket, og på vores egne breddegrader er spinattærte med hytteost eller feta en nyklassiker.
Kombinationen er simpelt hen ekstremt velsmagende og et genialt indslag på en af ugens kødløse dage.
Se også vores opskrift på kroatiske burek med spinat og feta
De tyrkiske fladbrød gözleme kan spises morgen, middag og aften – og måske især som et mellemmåltid til den lille sult. Det er en pragtfuld og mættende snack, som de fleste mennesker vil elske.
Gözleme er overraskende nemme at gå til. Den simple dej består af 4 almindelige ingredienser (mel, vand, olie, salt) og tager 5 minutter at ælte sammen. Dejen skal ikke hæve, og brødene skal ‘bare’ steges på panden, ikke i ovnen.
Også fyldet er let at lave. Hæld friske spinatblade (gerne babyspinat) i en skål sammen med hvidløg, æg og chili og ælt med hænderne, til spinaten falder sammen og fylder så lidt som muligt. Herefter tilsætter du smuldret feta, og så er fyldet klar. Kan det være lettere?
Dejen rulles ud til 4 plader á 35 x 20 cm, fyldet placeres på den ene halvdel af dejpladerne (og drysses med revet mozzarella), og så lægges den anden halvdel af dejpladerne ind over og trykkes sammen.
Fladbrødene skal nu steges i en smule olie på en hed pande. 3 minutter på hver side, og så er de lækre gözleme klar til at skære i mindre stykker og hapse. Spis fladbrødene varme, lune eller kolde.
Hvis du ikke får spist op, kan fladbrødene varmes 10 minutter i en 200 grader varm ovn.
Servér gerne stykker af gözleme til en velkomstdrink, en kold øl og/eller en tyrkisk raki.
Ingredienser
Gözleme-dej |
|
375 g hvedemel | |
1.75 dl vand | |
1 dl olivenolie | |
0.5 tsk. salt | |
Fyld |
|
250 g frisk spinat (gerne babyspinat) | |
2 fed hvidløg, knust | |
2 æg | |
0.5 tsk. chiliflager | |
250 g feta | |
200 g revet mozzarella | |
Stegning |
|
8 spsk. olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Dej: Ælt ingredienserne sammen til en smidig dej - lad hvile, mens du laver fyldet |
2
Færdig
|
Fyld: Hæld spinat, hvidløg, æg og chili i en skål - ælt med hænderne, til spinaten falder sammen - rør smuldret feta i |
3
Færdig
|
Læg fyld på halvdelen af hver dejfirkant og drys mozzarella oven på fyldet |
4
Færdig
|
Fold den anden halvdel af hver dejfirkant hen over fyldet, pres kanterne sammen og sørg samtidig for, at der ikke dannes luftlommer |
5
Færdig
|
Varm en pande op med et par spsk. olie ved middelhøj varme, læg en dejpakke på panden og pres den forsigtigt ned i den varme olie |
6
Færdig
|
Steg ca. 3 minutter på hver side, til den første gözleme er gennemstegt og sprød |
7
Færdig
|
Gentag processen |
One Comment Skjul kommentarer
kan den bages i ovnen????