• Forside
  • Brød
  • Opskrift: Tyrkisk fladbrød med spinat og feta (gözleme)

Opskrift: Tyrkisk fladbrød med spinat og feta (gözleme)

0 0
Opskrift: Tyrkisk fladbrød med spinat og feta (gözleme)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Gözleme-dej
375 g hvedemel
1.75 dl vand
1 dl olivenolie
0.5 tsk. salt
Fyld
250 g frisk spinat (gerne babyspinat)
2 fed hvidløg, knust
2 æg
0.5 tsk. chiliflager
250 g feta
200 g revet mozzarella
Stegning
8 spsk. olivenolie

Overraskende nem opskrift på et superlækkert pandebrød

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Gözleme-dej

  • Fyld

  • Stegning

Et par ord om vores opskrift

Del

Overalt i Syd- og Østeuropa er temaet “brød-spinat-ost” kendt og elsket, og på vores egne breddegrader er spinattærte med hytteost eller feta en nyklassiker. 

Kombinationen er simpelt hen ekstremt velsmagende og et genialt indslag på en af ugens kødløse dage.

Se også vores opskrift på kroatiske burek med spinat og feta

De tyrkiske fladbrød gözleme kan spises morgen, middag og aften – og måske især som et mellemmåltid til den lille sult. Det er en pragtfuld og mættende snack, som de fleste mennesker vil elske.

Gözleme er overraskende nemme at gå til. Den simple dej består af 4 almindelige ingredienser (mel, vand, olie, salt) og tager 5 minutter at ælte sammen. Dejen skal ikke hæve, og brødene skal ‘bare’ steges på panden, ikke i ovnen.

Også fyldet er let at lave. Hæld friske spinatblade (gerne babyspinat) i en skål sammen med hvidløg, æg og chili og ælt med hænderne, til spinaten falder sammen og fylder så lidt som muligt. Herefter tilsætter du smuldret feta, og så er fyldet klar. Kan det være lettere?

Dejen rulles ud til 4 plader á 35 x 20 cm, fyldet placeres på den ene halvdel af dejpladerne (og drysses med revet mozzarella), og så lægges den anden halvdel af dejpladerne ind over og trykkes sammen.

Fladbrødene skal nu steges i en smule olie på en hed pande. 3 minutter på hver side, og så er de lækre gözleme klar til at skære i mindre stykker og hapse. Spis fladbrødene varme, lune eller kolde.

Hvis du ikke får spist op, kan fladbrødene varmes 10 minutter i en 200 grader varm ovn.

Servér gerne stykker af gözleme til en velkomstdrink, en kold øl og/eller en tyrkisk raki.

 

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
Gözleme-dej
375 g hvedemel
1.75 dl vand
1 dl olivenolie
0.5 tsk. salt
Fyld
250 g frisk spinat (gerne babyspinat)
2 fed hvidløg, knust
2 æg
0.5 tsk. chiliflager
250 g feta
200 g revet mozzarella
Stegning
8 spsk. olivenolie

Sådan gør du

1
Færdig

Dej: Ælt ingredienserne sammen til en smidig dej - lad hvile, mens du laver fyldet
Del herefter dejen i 4 stykker, som hver rulles ud til firkanter på ca. 35 x 20 cm

2
Færdig

Fyld: Hæld spinat, hvidløg, æg og chili i en skål - ælt med hænderne, til spinaten falder sammen - rør smuldret feta i

3
Færdig

Læg fyld på halvdelen af hver dejfirkant og drys mozzarella oven på fyldet

4
Færdig

Fold den anden halvdel af hver dejfirkant hen over fyldet, pres kanterne sammen og sørg samtidig for, at der ikke dannes luftlommer

5
Færdig

Varm en pande op med et par spsk. olie ved middelhøj varme, læg en dejpakke på panden og pres den forsigtigt ned i den varme olie

6
Færdig

Steg ca. 3 minutter på hver side, til den første gözleme er gennemstegt og sprød

7
Færdig

Gentag processen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

ørvelsuppe med smilende æg
forrige
Opskrift: Mormors skønne, sunde kørvelsuppe med smilende æg
salat-med-perlebyg-og-rejer
næste
Opskrift: Salat med perlebyg og rejer
ørvelsuppe med smilende æg
forrige
Opskrift: Mormors skønne, sunde kørvelsuppe med smilende æg
salat-med-perlebyg-og-rejer
næste
Opskrift: Salat med perlebyg og rejer

Tilføj Din Kommentar