Ingredienser
-
300 g dadler
-
150 g kokosmel
-
100 g tørrede tranebær
-
100 g mandler
-
100 g havregryn
Et par ord om vores opskrift
Hallo, det kan altså sagtens smage vildt godt, selv om det er megasundt! Sådan er det med disse veganske kokos cookies. De er søde, sprøde og lækre – og indeholder kun sunde sager.
Oven i købet er de sukkerfri, fedtfri hapsere utroligt lette at lave. Du hælder bare alle ingredienser i din foodprocessor, lad den køre et par minutter, så er dejen færdig. Den klistrede dej ruller du ud til en plade, som du bager 20 minutter i ovnen og skærer ud i små firkanter. Kan det være lettere?
’Jamen, hvordan kan disse cookies være søde, når der ikke er sukker i?’ spørger du måske. Det kan de, fordi alle fem ingredienser er en lillesmule søde (dadler er MEGET søde). Du kan altså sagtens servere veganske kokos cookies i stedet for traditionelle småkager fyldt med sukker og fedt.
Har du ikke lige dadler – eller tørrede tranebær – kan du uden problemer erstatte begge dele med rosiner. Det naturlige sukkerindhold i rosiner er næsten lige så højt som i dadler og tørrede tranebær.
Ønsker du at forenkle opskriften, kan du droppe havregryn og i stedet fordoble mængden af mandler. Eller omvendt.
Ønsker du en mere fyldig smag, vil 1 spsk. kakao eller 2 tsk. vaniljepulver (uden sukker) smage fremragende i disse cookies.
Ingredienser
300 g dadler | |
150 g kokosmel | |
100 g tørrede tranebær | |
100 g mandler | |
100 g havregryn |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør alle ingredienser til en grov dej i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Rul ud til en plade på 0,75 cm tykkelse mellem to stykker bagepapir |
3
Færdig
|
Fjern det øverste lag bagepapir og bag dejpladen 20 minutter i en 150 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Lad afkøle og skær ud i passende firkanter |