Opskrift: Vegetar tortellinisalat med broccoli
- sprødt grønt og citrondressing

0 0
Opskrift: Vegetar tortellinisalat med broccoli

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 broccoli
250 g tortellini med spinat og ricotta
300 g cherrytomater
3 gulerødder
2 skalotteløg
1 æble
Citrondressing
0.5 dl olivenolie
0.5 dl citronsaft
0.5 dl cremefraiche
1 citron, den revne skal
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. tørret esdragon
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt, peber

Skøn pastasalat, der balancerer fint mellem det sunde og det mumsede

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Citrondressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Tortellini kommer af det italienske ord torta, der betyder kage. Tortellini er altså en slags små sammenrullede pastakager fyldt med alt muligt lækkert. En af de populære varianter er tortellini med spinat og ricotta, og det er netop dem, vi bruger i dagens opskrift.

Det smarte ved tortellini er, at de udgør en hel lille ret i sig selv. Det er også ret smart, at stort set alle supermarkeder fører dem – ofte til rimelige priser. Og endelig er det drønsmart, at tortellini som regel kun skal koges 3-5 minutter.

Kogetiden for broccoli er også max. 5 minutter, så det er med andre ord en hurtig og nem middagsret, du kan se frem til.

Vi foreslår, at du sætter en stor gryde over med letsaltet vand og først koger broccolien, fisker de grønne buketter op og så koger pastaen i det samme vand. På den måde sparer du både på energiforbruget og opvasken.

Broccoli er nærmest overdrevent sundt, som det fremhæves her: kilde. Tonsvis af antioxidanter og C-vitaminer. Salaten består i øvrigt af gulerødder, æble, løg, tomater og en dressing med masser af citron og hvidløg. Så det er en ret sund ret, må du forstå.

Lykkeligvis er der ricotta-ost i tortellinien og en sjat cremefraiche i dressingen – begge dele er medvirkende til at skabe en fin balance mellem det sunde og det mumsede. Her kan alle være med.

Denne portion tortellinisalat med broccoli rækker som tilbehør til 4 personer eller som madsalat (hovedret) til 2 personer.

Ingredienser

Antal personer:
1 broccoli
250 g tortellini med spinat og ricotta
300 g cherrytomater
3 gulerødder
2 skalotteløg
1 æble
Citrondressing
0.5 dl olivenolie
0.5 dl citronsaft
0.5 dl cremefraiche
1 citron, den revne skal
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. tørret esdragon
2 tsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
0.5 tsk. salt, peber
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Snit broccolien i mundrette tern og små buketter

2
Færdig

Sæt en stor gryde vand over og tilsæt 1 spsk. salt, når det koger

3
Færdig

Kog broccolistokkene 3 minutter, tilsæt broccolibuketterne og kog 2 minutter mere

4
Færdig

Fisk straks broccolien op af vandet og kog nu tortellinierne efter anvisningerne på pakken

5
Færdig

Lad broccoli og tortellini køle lidt af, mens du laver resten af salaten

6
Færdig

Skær grøntsager og æble i mundrette stykker, hak løget ret fint

7
Færdig

Anret salaten, ryst dressingen sammen og hæld over

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rimmet lange med rødbedetatar
forrige
Opskrift: Rimmet lange med rødbedetatar
Opskrift: Pasta med kylling og bacon
næste
Opskrift: Pasta med kylling, bacon og karry
Opskrift: Rimmet lange med rødbedetatar
forrige
Opskrift: Rimmet lange med rødbedetatar
Opskrift: Pasta med kylling og bacon
næste
Opskrift: Pasta med kylling, bacon og karry

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here