Ingredienser
-
1 broccoli
-
250 g tortellini med spinat og ricotta
-
300 g cherrytomater
-
3 gulerødder
-
2 skalotteløg
-
1 æble
-
Citrondressing
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 dl citronsaft
-
0.5 dl cremefraiche
-
1 citron, den revne skal
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. tørret esdragon
-
2 tsk. dijonsennep
-
1 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Tortellini kommer af det italienske ord torta, der betyder kage. Tortellini er altså en slags små sammenrullede pastakager fyldt med alt muligt lækkert. En af de populære varianter er tortellini med spinat og ricotta, og det er netop dem, vi bruger i dagens opskrift.
Det smarte ved tortellini er, at de udgør en hel lille ret i sig selv. Det er også ret smart, at stort set alle supermarkeder fører dem – ofte til rimelige priser. Og endelig er det drønsmart, at tortellini som regel kun skal koges 3-5 minutter.
Kogetiden for broccoli er også max. 5 minutter, så det er med andre ord en hurtig og nem middagsret, du kan se frem til.
Vi foreslår, at du sætter en stor gryde over med letsaltet vand og først koger broccolien, fisker de grønne buketter op og så koger pastaen i det samme vand. På den måde sparer du både på energiforbruget og opvasken.
Broccoli er nærmest overdrevent sundt, som det fremhæves her: kilde. Tonsvis af antioxidanter og C-vitaminer. Salaten består i øvrigt af gulerødder, æble, løg, tomater og en dressing med masser af citron og hvidløg. Så det er en ret sund ret, må du forstå.
Lykkeligvis er der ricotta-ost i tortellinien og en sjat cremefraiche i dressingen – begge dele er medvirkende til at skabe en fin balance mellem det sunde og det mumsede. Her kan alle være med.
Denne portion tortellinisalat med broccoli rækker som tilbehør til 4 personer eller som madsalat (hovedret) til 2 personer.
Ingredienser
1 broccoli | |
250 g tortellini med spinat og ricotta | |
300 g cherrytomater | |
3 gulerødder | |
2 skalotteløg | |
1 æble | |
Citrondressing |
|
0.5 dl olivenolie | |
0.5 dl citronsaft | |
0.5 dl cremefraiche | |
1 citron, den revne skal | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. tørret esdragon | |
2 tsk. dijonsennep | |
1 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit broccolien i mundrette tern og små buketter |
2
Færdig
|
Sæt en stor gryde vand over og tilsæt 1 spsk. salt, når det koger |
3
Færdig
|
Kog broccolistokkene 3 minutter, tilsæt broccolibuketterne og kog 2 minutter mere |
4
Færdig
|
Fisk straks broccolien op af vandet og kog nu tortellinierne efter anvisningerne på pakken |
5
Færdig
|
Lad broccoli og tortellini køle lidt af, mens du laver resten af salaten |
6
Færdig
|
Skær grøntsager og æble i mundrette stykker, hak løget ret fint |
7
Færdig
|
Anret salaten, ryst dressingen sammen og hæld over |