Opskrift: Vegetarisk “stegt flæsk” og persillesovs
- med selleri og ras el hanout

Opskrift: Vegetarisk “stegt flæsk” og persillesovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
“Stegt flæsk”
1 selleri
Salt
Olie
Ras el hanout
Persillesovs
60 g smør
6 spsk. mel
6 dl sødmælk
1 tsk. salt
1 bdt. kruspersille, finthakket

Nu fås hele Danmarks livret også i en version for vegetarer

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • “Stegt flæsk”

  • Persillesovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Stegt flæsk med persillesovs ligger meget højt på listen over familien Danmarks livretter – sammen med flæskesteg, frikadeller, koteletter, mørbradbøffer… kort sagt, en lang række kødretter. Og ikke bare kød i almindelighed, men svinekød i særdeleshed.

Okay, men hvad gør vegetarer og folk fra trosretninger, der ikke må spise gris, hvis de gerne vil smage danskernes livretter? Kære venner, prøv denne opskrift på “stegt flæsk” med persillesovs og kogte kartofler. Retten smager drøngodt, og sovsen og kartoflerne er jo rigtige nok.

“Flæsket” er selleriskiver, der har fået et solidt lag af det geniale marokkanske blandingskrydderi, ras el hanout. Krydderiet giver næsten den rigtige farve, og sammen med sellerien opstår en fornemmelse af umami i munden, der typisk også kendes fra kød.

Ras el hanout består af krydderier som spidskommen, koriander, kanel, kardemomme, fennikelfrø, muskatnød, allehånde, nelliker og nogle stykker mere. Du kan nemt selv blande det, men det er endnu nemmere at købe en posefuld i en etnisk grønthandler eller på nettet.

Og nej, det er ikke spor svært at lave denne vegetariske udgave af flæsk, men det tager altså lidt tid at give sellerien den rigtige, lidt trevlede struktur, som vi kender fra kød. Du skal sætte to timer af til projektet, men den ene af timerne står sellerien og hygger sig i ovnen ved lav varme i sit eget gode selskab.

Der bliver nogle rester tilbage af sellerien, når du skærer reelle skiver ud af den. Disse rester kan du passende bruge i en omgang koldhævede boller med selleri og rosmarin.

Hvis du undervejs i læsningen pludselig har fået en ubetvingelig lyst til den ægte udgave af stegt flæsk med persillesovs, har vi da også en opskrift på dét. Men lov os også at prøve den vegetariske: Den er al tiden værd.

0/5 (0 Reviews)

Sådan gør du

1
Færdig

“Stegt flæsk”

Rens og skræl sellerien og skær mindst 12 reelle skiver ud af den - ca. samme størrelse og tykkelse som rigtigt flæsk

2
Færdig

Drys skiverne med salt på begge sider og lad dem stå og “svede” i 30 minutter - herefter dupper du skiverne tørre

3
Færdig

Pensl skiverne med olie og drys dem på begge sider med ras el hanout gennem en sigte

4
Færdig

Læg det rå “flæsk” på et stykke bagepapir og steg 60 minutter midt i en 100 grader varm ovn

5
Færdig

Skru ovnen op til grill og giv “flæsket” 5-7 minutter mere

6
Færdig

Persillesovs

Smelt smørret i en gryde ved middelvarme

7
Færdig

Pisk mel i

8
Færdig

Pisk mælk i lidt ad gangen, så sovsen konstant når at tykne undervejs

9
Færdig

Rør salt i og lad sovsen småkoge ved lav varme i ca. 5 minutter - nu tykner den endnu mere

10
Færdig

Er sovsen for tyk? Så pisk mere mælk i

11
Færdig

Er sovsen for tynd? Så ryst en jævning af 1 spsk. mel og 2 spsk. mælk og pisk i sovsen

12
Færdig

Lige inden servering rører du persillen i sovsen og tager gryden af varmen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 900 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Grønkålssalat med granatæble
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med granatæble
Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du
næste
Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du
Opskrift: Grønkålssalat med granatæble
forrige
Opskrift: Grønkålssalat med granatæble
Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du
næste
Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du

Tilføj Din Kommentar