Ingredienser
-
Fyld
-
500 g kartofler, kogt
-
4 spsk. olie
-
2 store porrer
-
1 spsk. timian
-
1.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
1 fed hvidløg, knust
-
24 soltørrede tomater
-
Dejen
-
350 g hvedemel
-
4 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
2.5 dl kogende vand
Et par ord om vores opskrift
Faktisk er disse empanadas med grøntsagsfyld 100% veganske, for der kommer hverken masser af smør eller æg i dejen, som der ellers ofte gør. Og fyldet omfatter kun skønne, grønne sager.
Dejen er utroligt enkel. Den består af mel, olie, salt og kogende vand. Det giver en smidig dej, der er let at arbejde med. Og som ikke først skal i køleskab, før du kan rulle den ud. På 5-10 minutter har du dejen klar.
Når dejen er bagt, bliver den lidt stiv og snobrødsagtig. Den smager dejligt, men for at give lidt smæk på smage og teksturer vil vi klart anbefale at servere en saftig salsa verde til (evt. uden ansjoser). Du kan også lave en dejlig grønkålspesto, hvis det er ok at spise parmesanost.
Og nu vi er ved tilbehøret til disse vegetariske empanadas, så er en sprød råkost jo altid et hit blandt unge og gamle og alle os midt imellem. Skal det være mere sydamerikansk, så servér en tomatsalsa.
Grøntsagsfyldet i de vegetariske empanadas består primært af moste kartofler, porrer, soltørrede tomater, timian og hvidløg. Samt salt og et lille drys chiliflager, forstås.
Se også vores opskrift på chilenske empanads de pino med æg og kødfyld.
Ingredienser
Fyld |
|
500 g kartofler, kogt | |
4 spsk. olie | |
2 store porrer | |
1 spsk. timian | |
1.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
1 fed hvidløg, knust | |
24 soltørrede tomater | |
Dejen |
|
350 g hvedemel | |
4 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
2.5 dl kogende vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Start med at lave fyldet og lad det køle en smule af, mens dejen bagefter bliver færdig på ganske få minutter |
2
Færdig
|
Skær kartoflerne i små stykker og kog 10 minutter i usaltet vand - mos dem groft |
3
Færdig
|
Varm olien op på en pande og steg porreskiver bløde med krydderierne |
4
Færdig
|
Bland de moste kartofler, porrer og hvidløg sammen |
5
Færdig
|
Så er det tid til dejen - det tager max. 10 minutter:Rør mel, olie og salt sammen - og rør herefter det kogende vand i dejen |
6
Færdig
|
Ælt dejen hurtigt sammen og del i 8 kugler |
7
Færdig
|
Rul kuglerne ud til cirkler på ca. 20 cm i diameter |
8
Færdig
|
Læg godt med fyld - inkl. 3 soltørrede tomater - på den ene halvdel af dejen og vend den anden halvdel henover |
9
Færdig
|
Tryk kanterne sammen med en gaffel |
10
Færdig
|
Pensl empanadas med lidt olie og bag dem ca. 15 minutter midt i en 220 grader varm ovn |