Opskrift: Store vietnamesiske friskruller
med kæmperejer, avocado og koriander

0 0
Opskrift: Store vietnamesiske friskruller

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
24 kæmperejer, kogt
2 avocadoer
2 gulerødder
2 forårsløg
1 stilk blegselleri
0.5 bdt. koriander
8 plader rispapir
Hoisinsovs

En elegant forret eller snack, der vil imponere dine gæster

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

I modsætning til Thailand med sit ildsprudlende chilibaserede køkken serverer man i Vietnam langt mere forfinede retter, ofte baseret på forskellige friske krydderurter og andre friske, sprøde råvarer.

Bevares, en rygende varm, dybstegt forårsrulle med et ordentligt bløp soya og chili kan da være vældigt hyggelig i en snæver vending. Men synderligt elegant er retten ikke.

Elegant er derimod præcis ordet, man vil bruge om vietnamesiske friskruller. Friskruller er udblødt rispapir (1 minut), som svøbes om friske grøntsager og krydderurter – spises kolde med fingrene – og dyppes i den skønneste hoisinsovs.

Både rispapir og hoisinsovs – og sikkert også frosne kæmperejer og koriander – kan du få til rimelige penge i de fleste asiatiske butikker hertillands. Ellers kig i dit lokale supermarked, hvis det er velassorteret.

Kan du ikke skaffe kæmperejer, smager kogt kylling også pragtfuldt i friskruller.

Det er ikke spor svært at rulle dine egne friskruller. Vi har beskrevet fremgangsmåden her, men du kan også google ‘friskruller youtube’ og se, hvordan andre gør.

Servér gerne en kold øl (som i Vietnam) eller et glas kølig hvidvin til.

Ingredienser

Antal personer:
24 kæmperejer, kogt
2 avocadoer
2 gulerødder
2 forårsløg
1 stilk blegselleri
0.5 bdt. koriander
8 plader rispapir
Hoisinsovs
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Kog rejerne først (1,5 minut i kogende, letsaltet vand), hvis de ikke er forkogt - køl af

2
Færdig

Skær alle grøntsager i meget tynde stave (max. 0.5 cm), bortset fra avocadoerne, hvor stykkerne godt må være lidt større

3
Færdig

Skyl korianderen og lad gerne de tynde stilke blive på

4
Færdig

Læg et stykke rispapir i lunkent vand 1 minut, til det er blødt

5
Færdig

Læg endnu et stykke rispapir i vand, mens du ruller det foregående stykke

6
Færdig

Bred det bløde rispapir ud på et spækkebræt

7
Færdig

Læg 3 rejer, grøntsagsstave og korianderstilke på midten på tværs af rispapiret

8
Færdig

Buk rispapir 3 cm ind på hver side hen over fyldet

9
Færdig

Rul rispapiret væk fra dig på den lange led - så stramt som muligt - papiret klistrer så længe, det er fugtigt

10
Færdig

Spis friskruller med fingrene og dyp i en lille skål hoisinsovs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
forrige
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer
næste
Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
forrige
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer
næste
Opskrift: Autentisk paella med kylling og rejer

Tilføj Din Kommentar