Ingredienser
-
24 kæmperejer, kogt
-
2 avocadoer
-
2 gulerødder
-
2 forårsløg
-
1 stilk blegselleri
-
0.5 bdt. koriander
-
8 plader rispapir
-
Hoisinsovs
Et par ord om vores opskrift
I modsætning til Thailand med sit ildsprudlende chilibaserede køkken serverer man i Vietnam langt mere forfinede retter, ofte baseret på forskellige friske krydderurter og andre friske, sprøde råvarer.
Bevares, en rygende varm, dybstegt forårsrulle med et ordentligt bløp soya og chili kan da være vældigt hyggelig i en snæver vending. Men synderligt elegant er retten ikke.
Elegant er derimod præcis ordet, man vil bruge om vietnamesiske friskruller. Friskruller er udblødt rispapir (1 minut), som svøbes om friske grøntsager og krydderurter – spises kolde med fingrene – og dyppes i den skønneste hoisinsovs.
Både rispapir og hoisinsovs – og sikkert også frosne kæmperejer og koriander – kan du få til rimelige penge i de fleste asiatiske butikker hertillands. Ellers kig i dit lokale supermarked, hvis det er velassorteret.
Kan du ikke skaffe kæmperejer, smager kogt kylling også pragtfuldt i friskruller.
Det er ikke spor svært at rulle dine egne friskruller. Vi har beskrevet fremgangsmåden her, men du kan også google ‘friskruller youtube’ og se, hvordan andre gør.
Servér gerne en kold øl (som i Vietnam) eller et glas kølig hvidvin til.
Ingredienser
24 kæmperejer, kogt | |
2 avocadoer | |
2 gulerødder | |
2 forårsløg | |
1 stilk blegselleri | |
0.5 bdt. koriander | |
8 plader rispapir | |
Hoisinsovs |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog rejerne først (1,5 minut i kogende, letsaltet vand), hvis de ikke er forkogt - køl af |
2
Færdig
|
Skær alle grøntsager i meget tynde stave (max. 0.5 cm), bortset fra avocadoerne, hvor stykkerne godt må være lidt større |
3
Færdig
|
Skyl korianderen og lad gerne de tynde stilke blive på |
4
Færdig
|
Læg et stykke rispapir i lunkent vand 1 minut, til det er blødt |
5
Færdig
|
Læg endnu et stykke rispapir i vand, mens du ruller det foregående stykke |
6
Færdig
|
Bred det bløde rispapir ud på et spækkebræt |
7
Færdig
|
Læg 3 rejer, grøntsagsstave og korianderstilke på midten på tværs af rispapiret |
8
Færdig
|
Buk rispapir 3 cm ind på hver side hen over fyldet |
9
Færdig
|
Rul rispapiret væk fra dig på den lange led - så stramt som muligt - papiret klistrer så længe, det er fugtigt |
10
Færdig
|
Spis friskruller med fingrene og dyp i en lille skål hoisinsovs |