Ingredienser
-
8 dl ris
-
12 dl vand
-
1 tsk. salt
-
2 ds. tun
-
400 g tomater, hakket
-
4 skalotteløg, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 chili, uden kerner, finthakket
-
1 tsk. salt
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl citronsaft
-
0.5 bdt. persille, hakket
-
0.5 bdt. mynte, hakket
Et par ord om vores opskrift
En lun rissalat er skøn og sund aftensmad i en snæver vending. Mens risene koger, skærer og hakker du de øvrige ingredienser, og vupti, så er der serveret.
Du kan blande alt i dine varme ris. Kød, fisk, rejer, alle slags grøntsager, alle slags krydderurter. Denne version med tun er lynhurtig.
Kombinationen tomater, mynte, persille, citron, olie kendes også fra den fantastiske libanesiske salat Tabouleh. Den er ikke mindre forrygende her.
Ingredienser
8 dl ris | |
12 dl vand | |
1 tsk. salt | |
2 ds. tun | |
400 g tomater, hakket | |
4 skalotteløg, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 chili, uden kerner, finthakket | |
1 tsk. salt | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl citronsaft | |
0.5 bdt. persille, hakket | |
0.5 bdt. mynte, hakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog risene i vand og salt 11 minutter og lad trække 11 minutter |
2
Færdig
|
Bland ris og de øvrige ingredienser til en lun salat og servér straks |