Ingredienser
-
Klatkagedej
-
2 æg
-
2 spsk. mel
-
2 spsk. sukker
-
2 tsk. vaniljesukker
-
0.5 tsk. salt
-
5 dl kold Gammeldags risengrød
-
20 g smør
-
Mangosalsa
-
30 g smør
-
4 spsk. sukker
-
30 g ingefær, fintrevet
-
1 appelsin, saft og skal
-
2 mangoer, i små tern
Et par ord om vores opskrift
Du kan lave klatkager af alle slags grød, men os bekendt er de oprindelige klatkager opstået ved, at en kreativ sjæl havde en rest risengrød, en pande og noget smør.
Klatkager er en simpel dessert, som elskes af alle – både børn og barnlige sjæle. Normalt serveres klatkager med kanelsukker eller syltetøj, men hvorfor ikke hoppe ud i noget nyt og frisk?
Hvis du planlægger at servere klatkager med mango-salsa for meget følsomme børn (eller voksne), er det nok en god idé at bruge den halve mængde ingefær. Eller helt glemme ingefær.
Ingredienser
Klatkagedej |
|
2 æg | |
2 spsk. mel | |
2 spsk. sukker | |
2 tsk. vaniljesukker | |
0.5 tsk. salt | |
5 dl kold Gammeldags risengrød | |
20 g smør | |
Mangosalsa |
|
30 g smør | |
4 spsk. sukker | |
30 g ingefær, fintrevet | |
1 appelsin, saft og skal | |
2 mangoer, i små tern |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KlatkagerRør æg, mel, sukker, vanilje og salt sammen |
2
Færdig
|
Rør grøden i æggemassen |
3
Færdig
|
Steg 4 små klatkager ad gangen i lidt af smørret på en varm pande |
4
Færdig
|
Klatkagerne skal have små 2 minutter på hver side |
5
Færdig
|
Mango-salsaSmelt smør og sukker |
6
Færdig
|
Tilsæt ingefær og appelsin og kog ind til sirup – det tager ca. 5 minutter |
7
Færdig
|
Tilsæt mangotern og kog med 1 minut |
8
Færdig
|
Anret klatkagerne med mangosalsa på toppen |