Opskrift: Gammeldags klatkager
med en frisk mango-salsa

0 0
Opskrift: Gammeldags klatkager

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Klatkagedej
2 æg
2 spsk. mel
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
0.5 tsk. salt
5 dl kold Gammeldags risengrød
20 g smør
Mangosalsa
30 g smør
4 spsk. sukker
30 g ingefær, fintrevet
1 appelsin, saft og skal
2 mangoer, i små tern

Klatkager af risengrød er en herlig afveksling fra almindelige pandekager – børnene elsker dem!

Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

  • Klatkagedej

  • Mangosalsa

Et par ord om vores opskrift

Del

Du kan lave klatkager af alle slags grød, men os bekendt er de oprindelige klatkager opstået ved, at en kreativ sjæl havde en rest risengrød, en pande og noget smør.

Klatkager er en simpel dessert, som elskes af alle – både børn og barnlige sjæle. Normalt serveres klatkager med kanelsukker eller syltetøj, men hvorfor ikke hoppe ud i noget nyt og frisk?

Hvis du planlægger at servere klatkager med mango-salsa for meget følsomme børn (eller voksne), er det nok en god idé at bruge den halve mængde ingefær. Eller helt glemme ingefær.

Ingredienser

Antal personer:
Klatkagedej
2 æg
2 spsk. mel
2 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
0.5 tsk. salt
5 dl kold Gammeldags risengrød
20 g smør
Mangosalsa
30 g smør
4 spsk. sukker
30 g ingefær, fintrevet
1 appelsin, saft og skal
2 mangoer, i små tern
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Klatkager

Rør æg, mel, sukker, vanilje og salt sammen

2
Færdig

Rør grøden i æggemassen

3
Færdig

Steg 4 små klatkager ad gangen i lidt af smørret på en varm pande

4
Færdig

Klatkagerne skal have små 2 minutter på hver side

5
Færdig

Mango-salsa

Smelt smør og sukker

6
Færdig

Tilsæt ingefær og appelsin og kog ind til sirup – det tager ca. 5 minutter

7
Færdig

Tilsæt mangotern og kog med 1 minut

8
Færdig

Anret klatkagerne med mangosalsa på toppen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Lun krydret rissalat
forrige
Opskrift: Lun krydret rissalat
Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad
næste
Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad
Opskrift: Lun krydret rissalat
forrige
Opskrift: Lun krydret rissalat
Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad
næste
Opskrift: Krydrede nakkekoteletter i fad

Tilføj Din Kommentar