Ingredienser
-
Dej til fladbrød
-
3 dl vand
-
30 g gær
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. honning
-
500 g hvedemel
-
Topping
-
6 spsk. olie
-
6 spsk. za’atar
Et par ord om vores opskrift
Man spiser masser af friskbagt fladbrød i Mellemøsten – Libanon, Jordan, Syrien, Israel – og i det gamle osmanniske rige med Tyrkiet i centrum. De skønne brød bruges blandt andet til at dyppe hummus og baba ganoush (auberginedip) op med. Fladbrødene har nogenlunde samme funktion, som når franskmænd nyder deres baguettes, og vi danskere guffer franskbrød: Det skal både mætte og tilfredsstille smagsløgene.
De mellemøstlige fladbrød manakisk er en blanding af fladbrød og pizza. Du kan bage fladbrødene med alle mulige typer topping. Eller undlade topping, hvis du ønsker et neutralt brød.
En af de mest udbredte smagsvarianter er manakish al za’atar, altså fladbrød med det vidunderlige blandingskrydderi za’atar. Krydderiet består af bl.a. sesamfrø, spidskommen og oregano: Du kan se vores opskrift på za’atar her, eller du kan købe det færdigblandet i etniske grønthandlere eller på nettet.
Du kan roligt lave en stor portion. Manakish al za’atar smager vanvittigt godt, og dine medspisere stopper næppe, før brødkurven er tom. Især ikke, hvis du laver en stor skål tyrkisk hummus med grillet peberfrugt til at dyppe i.
Ud af denne portion får du 3 fladbrød i pizzastørrelse. Det rækker til 6-8 glade gæster.
Ingredienser
Dej til fladbrød |
|
3 dl vand | |
30 g gær | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. honning | |
500 g hvedemel | |
Topping |
|
6 spsk. olie | |
6 spsk. za’atar |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør vand og gær sammen – og ælt de øvrige ingredienser til dej i |
2
Færdig
|
Ælt dejen godt igennem og lad hæve 60 minutter et lunt sted |
3
Færdig
|
Rul dejen ud til 3 tynde pizzaer og pensl dem med olie & za’atar, der er rørt sammen |
4
Færdig
|
Bag fladbrødene ét ad gangen 12-13 minutter ved 200 grader, gerne på bagesten |