Ingredienser
-
500 g torskeloins
-
1 tsk. fint salt
-
1 æg
-
1 dl pankorasp
-
2 tsk. paprika
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Når du hører ordet nuggets, tænker du sikkert på sådan nogle friturestegte kyllingestykker fra en fastfood-restaurant. Nuggets smager herligt – og er ofte så fede og usunde, at de øjeblikkeligt tilkalker dine stakkels blodårer. En ren kaloriebombe. Ud over smagen er der ikke meget godt at sige om nuggets, vel?
Tænk om igen. Du kan let selv lave et fad lækre, sprøde nuggets uden så meget som et gram fedtstof. Og hvis du laver dem af en mager fisk, er nuggets den perfekte, sunde slankemad. Også børn og kræsne mænd, der ikke er fedtforskrækkede, vil elske denne ret.
Køb nogle frosne torskeloins (eller anden hvid fisk) i dit supermarked, tø dem op natten over i køleskabet, og så har du oven i købet en ret billig basis for dine nuggets.
I denne opskrift foreslår vi at blande den fnuglette, japanske pankorasp med chiliflager og paprika for at få den rigtige smag, sprødhed og farve. Men du kan naturligvis også bruge almindelig rasp og erstatte chilien med sort peber.
Som tilbehør til nuggets af fisk kan du servere forskellige slags salater og kartofler. Du kan også gå mere utraditionelt til værks og lave et fad bagte rødbeder med fetacreme.
Ingredienser
500 g torskeloins | |
1 tsk. fint salt | |
1 æg | |
1 dl pankorasp | |
2 tsk. paprika | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de optøede torskeloins i mundrette stykker |
2
Færdig
|
Drys salt over torsken og lad den trække 15 minutter |
3
Færdig
|
Dup torsken tør og vend den i det piskede æg |
4
Færdig
|
Vend torskestykkerne i en blanding af rasp, paprika og chili |
5
Færdig
|
Læg fisken på et stykke bagepapir og bag 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn |