Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
2 fed hvidløg
-
40 g ingefær
-
3 stængler blegselleri
-
2 gulerødder
-
1 rød peberfrugt
-
1 squash
-
4 spsk. karry
-
1 tsk. gurkemeje
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. sort peber
-
1 tsk. salt
-
500 g kartofler
-
1 l hønsebouillon
-
1 dl piskefløde
-
0.5 lime, saften
-
600 g kylling, kogt
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Ordet mulligatawny kommer af de tamilske ord for peber og vand, men retten er i store træk udviklet i 1800-tallets England under indtryk fra deres indiske undersåtter.
Med lidt god vilje kan vi kalde mulligatawny for en indisk karrysuppe. Det er i hvert fald en laber, cremet suppe, der er smagt til med masser af karry.
Du kan putte alt muligt i en mulligatawny. Vi har før lavet en mulligatawny med muslinger og porrer. Denne gang indeholder suppen bl.a. kogt kylling, rød peberfrugt og squash. Foruden løg, blegselleri, gulerod – og de revne kartofler, der jævner suppen.
Den cremede konsistens kommer fra en sjat piskefløde, men du kan altså også sagtens bruge kokosmælk. Eller helt undlade et fedende produkt.
Kyllingen har vi købt hel, parteret i 4 stykker og kogt 35 minutter i vand, der lige dækker, tilsat 15 kardemommekapsler, 1 stjerneanis, sort peber og salt. Det giver en meget saftig kylling, der bagefter lige skal pilles fra benene, og en suppe, der smager 100 gange bedre end hønsebouillon.
I stedet for en hel kylling kan du koge kyllingebryster 10 minutter i den samme blanding af vand og krydderier. Jo længere tid du lader kyllingen trække i kogevandet, jo bedre smager den.
Du kan sagtens servere friskbagte naan-brød til mulligatawny. Og hvis du har alt for meget tid i køkkenet, blander du selv din karry. Med hjemmeblandet karry behøver du ikke bruge alle de andre krydderier.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 løg | |
2 fed hvidløg | |
40 g ingefær | |
3 stængler blegselleri | |
2 gulerødder | |
1 rød peberfrugt | |
1 squash | |
4 spsk. karry | |
1 tsk. gurkemeje | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. sort peber | |
1 tsk. salt | |
500 g kartofler | |
1 l hønsebouillon | |
1 dl piskefløde | |
0.5 lime, saften | |
600 g kylling, kogt | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien i en god gryde og begynd at stege de fint snittede grøntsager ved svag varme, efterhånden som du får dem klar |
2
Færdig
|
Grøntsagerne skal falde helt sammen og blive meget møre uden at blive brune |
3
Færdig
|
Tilsæt krydderier, skru lidt op for varmen og steg med nogle minutter |
4
Færdig
|
Tilsæt de revne kartofler, bouillon og fløde og småkog 20-25 minutter under låg |
5
Færdig
|
Rør i suppen engang imellem, så den ikke brænder på |
6
Færdig
|
Smag suppen til med lime, og hvad der ellers mangler |
7
Færdig
|
Tilsæt den kogte kylling i mundrette stykker og varm igennem |
8
Færdig
|
Servér rygende varm med et drys koriander |