Ingredienser
-
600 g kogte kikærter
-
2 dl kogevand (eller lage fra dåsen)
-
0.5 dl olie
-
0.5 dl citronsaft
-
2 fed hvidløg
-
2 spsk. tahin
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. chilipasta (fx Sambal Oelek)
-
2 tsk. paprika
-
1.5 tsk. salt
-
Evt. chiliflager til drys
Et par ord om vores opskrift
Gad vide, om der findes ét menneske på jorden, der ikke elsker hummus? HumMUMS!
Hummus er en vigtig bestanddel af kosten over hele Mellemøsten – Egypten, Israel, Palæstina, de arabiske lande – hvor den bløde, runde, smagfulde dip skovles op med nybagte fladbrød og guffes i døgndrift. Her er velsmag, proteiner, vitaminer og dejlig mæthed for alle pengene.
Hummus er det arabiske ord for kikærter, og på de kanter hedder retten hummus bi tahina, altså kikærter med tahin.
Det leder os elegant over i de basale ingredienser i en rigtig hummus: Kogte kikærter blendet med tahin (sesampasta), hvidløg, olie og citronsaft. Her på Spicy Twist tilføjer vi ALTID spidskommen, som spiller uimodståeligt sammen med den let fade tahin.
Hummus fungerer perfekt som dip til fladbrød, rå grøntsager og grissini, som appetizer og forret sammen med andre små delikatesser – enten i sin basale form eller som tyrkisk hummus med grillede peberfrugter eller som fx en smukt lysegrøn broccolihummus.
Hvis du og dine gæster godt kan lide en smule mere bid i maden, er denne chilihummus lige sagen. Den er ikke så stærk, at man brænder sig, men chilien giver et pikant twist, som de fleste voksne vil sætte pris på. Servér en hyggelig velkomstdrink til eller et glas tyrkisk yoghurtdrik, ayran. Og fladbrød som sagt.
Ingredienser
600 g kogte kikærter | |
2 dl kogevand (eller lage fra dåsen) | |
0.5 dl olie | |
0.5 dl citronsaft | |
2 fed hvidløg | |
2 spsk. tahin | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. chilipasta (fx Sambal Oelek) | |
2 tsk. paprika | |
1.5 tsk. salt | |
Evt. chiliflager til drys |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend alle ingredienser (minus chiliflager), til din hummus er blød og cremet |
2
Færdig
|
Servér evt. med hakket persille, sorte oliven og fladbrød |