Opskrift: Lynhurtige brændte mandler
med kanel

0 0
Opskrift: Lynhurtige brændte mandler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 dl vand
2 dl sukker
3 dl mandler
1 tsk. kanel

Knasende hjemmelavet slik på den nemme måde

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Brændte mandler går altid som varmt brød, når de bliver solgt rundt omkring på gader og stræder, på markeder og ved juletid i selveste Tivoli i hjertet af København.

Så vidt vides, er brændte mandler noget, vi danskere har kendt og elsket siden middelalderen. Gammel kærlighed ruster som bekendt ikke, og her i det 21. århundrede nyder vi stadig vores brændte mandler med største velbehag.

Det er utroligt simpelt at lave sine egne brændte mandler, der smager helt rigtigt. Du blander 1 dl vand, 2 dl sukker og 3 dl mandler på en pande og steger, til vandet er fordampet, og sukkeret klæber til mandlerne. Sådan! Hele manøvren behøver ikke at tage mere end 15 minutter.

Her på Spicy Twist synes vi selvfølgelig, at brændte mandler skal smage lidt af jul; derfor foreslår vi at tilsætte kanel. Du kunne også knuse 3-4 nelliker og/eller 6-7 kardemommekapsler eller måske tilsætte 1 tsk. vaniljesukker. Men efter vores smag gør kanel tricket.

Servér gerne dine brændte mandler i et kræmmerhus af brunt papir, ligesom når man køber dem på julemarkedet. En kop varm kakao smager altid godt til.

Ingredienser

Antal personer:
1 dl vand
2 dl sukker
3 dl mandler
1 tsk. kanel
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt alle ingredienser over på en pande ved middelhøj varme

2
Færdig

Rør let i blandingen med en træspatel, mens vandet fordamper - det tager ca. 10 minutter

3
Færdig

Først samler sukkeret sig, så begynder det at smelte igen – nu tager du panden af ilden

4
Færdig

Hæld mandlerne over på et stykke bagepapir og lad køle af

5
Færdig

Når mandlerne er til at røre ved, brækker du dem fra hinanden

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

XOpskrift: Hvidløgsmarinerede grillspyd
forrige
Opskrift: Hvidløgsmarinerede grillspyd
Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter
næste
Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter
XOpskrift: Hvidløgsmarinerede grillspyd
forrige
Opskrift: Hvidløgsmarinerede grillspyd
Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter
næste
Opskrift: Kogt hamburgerryg med blomkålskroketter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here