Opskrift: Bavette (flap steak) på grill
med kold esdragonsovs

0 0
Opskrift: Bavette (flap steak) på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 bavette (flap steak), ca. 700 g
1 bdt. store forårsløg
Salt, peber
Esdragonsovs
5 spsk. frisk esdragon
1 æg
1 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber

Suverænt alternativ til de traditionelle grillbøffer

Ingredienser

  • Esdragonsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Endnu engang lod vi vores gode Slagter Lund sælge os en bavette, der hos ham kaldes Frederiksberg Steak, men også går under navnene flap steak og flap meat.

Bavette er i familie med flanksteak, men er ikke det samme. Bavette er løsere i strukturen og bliver lettere mørt. Smagen er som gode bøffer, og bavette regnes netop som et godt alternativ til almindelige bøffer – forskellen er bare, at bavetten steges hel som ét stort stykke kød og skæres i mindre stykker bagefter. Lige som cote de boeuf, i øvrigt.

Sidste gang lavede vi en perfekt bavette i ovn med stegt fennikel og bearnaisesovs.

I mellemtiden er det blevet højsommer, og nu skal bavetten på grill. Og det er næsten lettere end at klø sig i nakken: Tag kødet ud af køleskabet i god tid og gnid med salt. Grill først kødet 15 minutter ved indirekte varme og brun det herefter grundigt af direkte over de glødende briketter. Kødet skal nu hvile 10 minutter, før det skæres ud.

Slagter Lund har lært os, at en bavette skal skæres i tre stykker på tværs, dernæst i korte, halvtykke skiver på langs. På den måde bliver kødet smørmørt.

Som tilbehør til bavette på grill foreslår vi nye kartofler, grillede forårsløg og en kold esdragonsovs, der kan laves på 2 minutter. Esdragon er som bekendt det samme krydderi, der benyttes i bearnaisesovs, så smagen er perfekt til grillet bøfkød.

Ingredienser

Antal personer:
1 bavette (flap steak), ca. 700 g
1 bdt. store forårsløg
Salt, peber
Esdragonsovs
5 spsk. frisk esdragon
1 æg
1 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. salt, peber
2 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning og gnid med salt og peber

2
Færdig

Klargør forårsløgene

3
Færdig

Blend eller stavblend alle ingredienser til esdragonsovs

4
Færdig

Grill kødet og løgene 15 minutter ved indirekte varme – nu er løgene klar

5
Færdig

Brun kødet grundigt af på begge sider direkte over de glødende briketter

6
Færdig

Lad kødet hvile 10 minutter, før du skærer det ud

7
Færdig

Skær bavetten i 3 stykker på tværs, dernæst i korte, halvtykke skiver på langs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Klassisk fransk grøn salat
forrige
Opskrift: Klassisk fransk grøn salat
Opskrift: Nem hjemmelavet softice med hindbær (nicecream)
næste
Opskrift: Nem hjemmelavet softice med hindbær (nicecream)
Opskrift: Klassisk fransk grøn salat
forrige
Opskrift: Klassisk fransk grøn salat
Opskrift: Nem hjemmelavet softice med hindbær (nicecream)
næste
Opskrift: Nem hjemmelavet softice med hindbær (nicecream)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here