Ingredienser
-
8 små fiskefileter
-
2 dl rugmel
-
1 tsk. salt, peber
-
1 dl olie
-
Dildmajonæse
-
1 bdt. dild
-
2 dl olie
-
1 æg
-
1 tsk. god edikke
-
1 tsk. dijonsennep
-
0.25 tsk. salt
-
Agurkesalat
-
1 agurk
-
¼ dl lagereddike
-
3 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Fiskeburger er en af de bedste måder at få kræsne mænd og børn til at spise fisk. For alle elsker jo en saftig burger, og helt ærligt, så smager den stegte fisk ikke så meget igennem i selskab med en blød burgerbolle, syltede agurker, sprøde grøntsager og en hyggelig dildmayo.
Se også vores opskrift på lakseburger
Lad os lige gennemgå ingredienserne i en god fiskeburger…
FISKEN. Du kan bruge al slags fisk i en fiskeburger. Vi havde nogle rødspættefileter ved hånden, men det kunne lige så godt have været torsk, laks, rejer, muslinger eller noget helt femte. Vend fisken i rugmel og steg lynhurtigt på en meget varm pande med rigeligt fedtstof.
BURGERBOLLEN. Vælg mellem den traditionelle burgerbolle eller briochebollen. Burgerboller smager allerbedst, hvis du selv bager dem, så her kommer to gode opskrifter, hvor tidsforbruget er minimalt: De traditionelle burgerboller – Brioche burgerboller.
DILDMAJONÆSE. Dild og fisk er et lige så perfekt match som hånd i handske. Du kan enten vælge at hakke et bundt dild og røre i din favoritmajonæse. Eller du kan lave din egen majonæse, som smager meget bedre, på 5 minutter. Opskriften står her på siden.
AGURKESALAT. Vi giver dig opskriften på Danmarks hurtigste agurkesalat. For der skal dælme agurkesalat (eller syltet agurk) i en rigtig burger.
GRØNTSAGER. Der skal også sprødt grønt i en burger. Vi foreslår fintsnittet spidskål, tomater og rødløg. Hvis du vil kræse endnu mere om din skønne fiskeburger, laver du oven i købet syltede rødløg.
Skal det være et rigtigt burger meal, så får du måske lyst til at servere en jordbær milkshake til. Vi synes, milkshake er for sødt og foretrækker klart den tyrkiske yoghurtdrik Ayran.
Ingredienser
8 små fiskefileter | |
2 dl rugmel | |
1 tsk. salt, peber | |
1 dl olie | |
Dildmajonæse |
|
1 bdt. dild | |
2 dl olie | |
1 æg | |
1 tsk. god edikke | |
1 tsk. dijonsennep | |
0.25 tsk. salt | |
Agurkesalat |
|
1 agurk | |
¼ dl lagereddike | |
3 tsk. sukker | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Vend fisken i rugmel |
2
Færdig
|
Varm panden og olien godt op og steg fisken ca. 2 minutter på hver side |
3
Færdig
|
Krydr med salt & peber |
4
Færdig
|
DildmajonæseHæld dild og olie i en røreskål, stik stavblenderen i og blend, til dilden er helt findelt |
5
Færdig
|
Hæld resten af ingredienserne i skålen (og ja, både æggehvide og æggeblomme) |
6
Færdig
|
Blend, indtil konsistensen er perfekt |
7
Færdig
|
AgurkesalatRiv agurken på slidsen af dit rivejern eller skær i tynde skiver |
8
Færdig
|
Læg skiverne i en frysepose og fyld eddike, sukker og salt ved |
9
Færdig
|
Ryst posen grundigt og vent 30 minutter |
10
Færdig
|
Hæld vandet fra og servér |