Ingredienser
-
Græsk yoghurt
-
Ribs
-
Akaciehonning
-
Mynteblade
Et par ord om vores opskrift
De skønne syrligt-søde ribs er i sæson fra juli til august. Her på Spicy Twists sommerredaktion har vi en indtrængende opfordring:
Spis så mange ribs, du orker! Og spis dem, som de er (rå).
De fleste ribs bliver givetvis brugt til ribsgelé og ribssaft. Begge dele smager dejligt, men det er med ribs som med så mange andre bær (jordbær, hindbær, blåbær…) – jo mere varme de får, jo længere fjerner du dig fra smagen af det friske bær. Og jo flere vitaminer går tabt.
Derfor får du her 2 opskrifter eller snarere ideer til, hvordan du bruger de rå ribs. Og ja, du kan bruge både gule ribs og røde ribs. Ligesom med mennesker betyder farven ikke noget.
Den første opskrift er en gammel mormorklassiker med det sjove og ganske sigende navn: Rysteribs. Som navnet antyder, består retten såmænd bare af ribs og sukker, der rystes sammen.
Rysteribs kan spises på morgenmaden, som “syltetøj” til flæskestegen og frikadellerne og som tilbehør på ostebordet.
Rysteribs
- 200 g ribs
- 75 g sukker
Sådan gør du:
Pluk ribsene af stilkene, hæld i en tæt beholder eller et stort glas med låg sammen med sukkeret og ryst hårdt, indtil bærrene safter, og sukkeret bliver opløst. Sådan.
Den anden opskrift er egentlig mere en idé til en portion morgenmad eller dessert: Servér en portion god, græsk yoghurt med masser af rå ribs og en generøs klat akaciehonning. Pynt evt. med et mynteblad eller citronmelisse.
Hvis du ikke er så vild med at få for meget sukker, som der jo er i honning, så køb en bøtte SukrinSirup Gold i stedet for. Det smager dejligt og har slet ikke sukkerets sundhedsskadelige bieffekter.
Ingredienser
Græsk yoghurt | |
Ribs | |
Akaciehonning | |
Mynteblade |
Sådan gør du
1
Færdig
|
I bunden af en pæn skål øser du så meget yoghurt, du har lyst til |
2
Færdig
|
Pluk ribsene af stilkene og strø dem over yoghurten |
3
Færdig
|
Hæld flydende honning over, til du skammer dig |
4
Færdig
|
Pynt med et mynteblad eller to |