Ingredienser
-
3 cl rom (mørk eller lys)
-
2 cl lime
-
1 spsk.1 spsk. honning
-
Is
-
Champagne (mousserende vin)
Et par ord om vores opskrift
Man bliver glad i låget af at drikke en Airmail eller to! Dels smager den vanvittigt godt, dels HAR champagne dén effekt!
Airmail er en såkaldt champagnecocktail, men du behøver naturligvis ikke at bruge ægte champagne i drinken. Find en billigere spansk cava, en italiensk spumante eller prosecco, en fransk cremant eller nogle tyske bobler – anything goes.
Det sammen gælder for den rom, der skal i din Airmail. Du kan bruge både en lys rom og en mørk rom, bare den ikke er alt for krydret.
Desuden skal der lime og honning i en Airmail. Og her mener vi frisk limesaft, ikke den fra flaske. Samtidig er det bedre at bruge rigtig honning i stedet for fx sirup eller sukkerlage – honningens særlige smag og duft er et af kendetegnene ved en perfekt Airmail.
Airmail smager pragtfuldt både til nytår og resten af året. Det er også et godt bud på en velkomstdrink, som nok skal bringe gæsterne i stemning lige fra starten.
Normalt serveres en Airmail af highball glas, men apropos nytår synes vi, champagneglas er en mere elegant løsning.
Du kan for eksempel byde på hjemmelavede salte mandler eller et stykke hjemmelavet kransekage til din Airmail.
Opskriften på Airmail stammer tilbage fra Esquire Magazine’s 1949-udgave af Handbook for Hosts. Hvorfor cocktailen lige hedder sådan, vides ikke. Måske fordi Airmail er den hurtigste måde at nå fra A til B på?
Ingredienser
3 cl rom (mørk eller lys) | |
2 cl lime | |
1 spsk.1 spsk. honning | |
Is | |
Champagne (mousserende vin) |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk rom, lime og honning sammen |
2
Færdig
|
Hæld blandingen i et champagneglas sammen med is |
3
Færdig
|
Top op med champagne |
4
Færdig
|
Skål |