Ingredienser
-
Snobrødsdej
-
25 g gær
-
2 dl vand
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. sukker
-
150 g speltmel
-
150 g hvedemel
-
6 halvtykke træpinde
-
Fyld
-
2 skiver røget laks
-
75 g cremefraiche
-
6 blade mynte
-
3 stilke persille
-
0.5 citron, skallen
-
0.5 tsk. grov sennep
-
0.25 tsk. salt
-
2 grillpølser
-
Sennep, ketchup
-
2 bananer
Et par ord om vores opskrift
Det her bliver de nemmeste snobrød, du nogen sinde har bagt. Og muligvis de mest vellykkede.
Snobrødsdejen er uden mælkeprodukter og er ganske enkel at ælte sammen. Det tager 5 minutter. Efter tre kvarters hævning vikler du strimler af dej om afbarkede træpinde på ca. 1 centimeters diameter og lægger dem på en bagesten i grillen. 20 minutter efter er snobrødene helt perfekte, sprøde og gennembagte og med en pikant smag af bål, som de jo skal have.
Du slipper for røgforgiftning omkring et osende bål. Du slipper for brændt skorpe og halvbagt krumme. Du slipper for trætte arme, der er ved at falde af, fordi du ikke orker at blive ved med at holde snobrødet i en bestemt vinkel over bålet.
Men hvis du foretrækker at lave snobrødene over bål, som du plejer, kan du naturligvis stadig bruge opskriften på snobrødsdej. Den er lige i skabet.
Hvis du har lyst til at gøre lidt ekstra ud af dagens snorbrødsservering, kan du forvandle den til en 3-retters menu. Forret, hovedret, dessert: Ét snobrød med laks og urtecreme, ét snobrød med grillet pølse, sennep og ketchup, ét snobrød med grillet banan.
Hvis du vælger at spise snobrød som 3-retters menu, rækker denne portion snobrødsdej til 2 personer. Men hvis gæsterne kun skal have 1 snobrød hver, rækker portionen til 6 personer.
Ingredienser
Snobrødsdej |
|
25 g gær | |
2 dl vand | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. sukker | |
150 g speltmel | |
150 g hvedemel | |
6 halvtykke træpinde | |
Fyld |
|
2 skiver røget laks | |
75 g cremefraiche | |
6 blade mynte | |
3 stilke persille | |
0.5 citron, skallen | |
0.5 tsk. grov sennep | |
0.25 tsk. salt | |
2 grillpølser | |
Sennep, ketchup | |
2 bananer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
SnobrødsdejOpløs gæren i vandet |
2
Færdig
|
Tilsæt de øvrige ingredienser i nævnte rækkefølge |
3
Færdig
|
Ælt dejen igennem og stil til hævning 45 minutter |
4
Færdig
|
Del dejen i 6 pølser på ca. 25-30 centimeters længde og sno dem omkring hver sin træpind, så dejen overlapper hele vejen |
5
Færdig
|
Opvarm en bagesten i grillen direkte over de glødende briketter, læg snobrødene på stenen og bag dem ca. 20 minutter |
6
Færdig
|
Tag snobrødene af og fjern bagestenen |
7
Færdig
|
FyldAnret lakseskiverne på en pæn tallerken |
8
Færdig
|
Rør urtecremen sammen af cremefraiche, krydderurter, citronskal, sennep og salt |
9
Færdig
|
Grill pølser og bananer ca. 3 minutter på hver side på direkte varme |
10
Færdig
|
Servér hele molevitten hurtigst muligt, evt. med et glas kølig rosé til |