Ingredienser
-
1 tsk. tørret timian
-
1 tsk. tørret oregano
-
1 tsk. frisk rosmarin
-
1 tsk. salt
-
1 spsk. sennep
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 dl citronsaft
Et par ord om vores opskrift
På Korfu kaldes denne grillmarinade for saramura. Måske er navnet det samme andre steder i Grækenland, hvem ved?
Marinaden består af lige dele citron og olivenolie, der er smagt til med sennep, salt og tre klassiske krydderier fra Grækenland: Timian, oregano og rosmarin.
En særlig græsk sennep, som ikke er stærk, men til gengæld ret syrlig, bruges normalt i marinaden – mens i en snæver vending kan du sagtens få et godt resultat med dijonsennep. Både timian og oregano skal helst være tørret, men rosmarinen gerne må være frisk.
Marinaden giver det grillede kød eller fisk en frisk, let syrlig og mildt krydret smag, som klæder den let brændte stegeskorpe perfekt. Det er smagen af en skøn sommeraften på en græsk ø.
Spicy Twists græske ven ’Rasmus’ (Erasimus?) har venligst givet os opskriften. Rasmus fortæller, at man på Korfu typisk bruger denne grillmarinade til souvlaki (grillspyd), og lige inden servering pensler man kødet en ekstra gang med en mere enkel marinade bestående af citron-olie-salt-peber.
Grillmarinaden pensles på kødet eller fisken, når det er vendt første gang og lige har fået stegeskorpe. Marinaden kan også sættes på bordet, så gæsterne selv kan smage grillmaden til.
Behøver vi at tilføje, at en græsk salat og en tzatziki altid er et hit til grillmad? Og et glas retzina…
Ingredienser
1 tsk. tørret timian | |
1 tsk. tørret oregano | |
1 tsk. frisk rosmarin | |
1 tsk. salt | |
1 spsk. sennep | |
0.5 dl olivenolie | |
0.5 dl citronsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Knus krydderierne i en morter |
2
Færdig
|
Pisk alle ingredienser sammen til jævn konsistens |
3
Færdig
|
Pensl på kødet eller fisken, når det har fået stegeskorpe |
4
Færdig
|
Marinaden kan holde sig mindst 2 uger i køleskab |